شنبه، 15 ارديبهشت، 1403 | Saturday 4th of May 2024
۰۹:۵۸
دولت - کد خبر : 15006
يكشنبه، ۱۹ دي، ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۰

رئیس جمهور در مجلس : حذف ارز ترجیحی را به صلاح مردم ندانستیم

اگر دولت می خواست به قانون عمل کند، باید ارز ترجیحی را حذف می کرد. خط قرمز ما معیشت مردم بود و هست و نمی شد که به اقتصاد، بازار و معیشت مردم شوک وارد کرد.

رئیس جمهور در مجلس : حذف ارز ترجیحی را به صلاح مردم ندانستیم

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ایران زمین ، رئیس جمهور سید ابراهیم رئیسی امروز ( 19 دی ) برای تبیین لایحه بودجه سال 1401 در صحن علنی مجلس شورای اسلامی حضور پیدا کرد.

رئیسی با تسلیت ایام فاطمیه یاد و خاطره شهدای ۱۹ دی و قیام مردم قم را گرامی دانست و گفت: یاد همه شهدا به ویژه حاج قاسم سلیمانی را گرامی می داریم و به ارواح آنان درود می فرستیم و از ارواح آنان استمداد می طلبیم.

رئیس جمهور با اشار به حضور خود در مجلس شورای اسلامی به دلیل احترام به قانون و آیین نامه داخلی مجلس در تبیین لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ ،اظهار کرد: در روز تقديم لايحه ابعاد بودجه و شاخص های بودجه ۱۴۰1 را بیان کردم و حضور دوباره برای بودجه مسبوق به سابقه در مجلس نبوده است اما به دلیل اجابت دعوت مجلس و درخواست برای تبیین بودجه 1401 که مشروح قضیه را ریاست سازمان برنامه و بودجه توضیح خواهند داد حاضر شدم.

رئیس جمهور با اشاره به ضرورت همگرایی دولت و مجلس گفت: امروز انتظار مردم و دلسوزان انقلاب این است که این همگرایی و هم پوشانی صورت بگیرد. در جایی که این همکاری صورت می گیرد آهنگ مجلس و دولت یکی است، مانند آنچه در قانون هسته ای بود و دولت هم امروز به دنبال آن است وی اضافه کرد: در حمایت از تولید آنچه در مجلس تصویب شد در دولت هم انجام می شود و در جهت حل مشکلات مردم است. آنچه که در جهات همگرایی مفید است موضوع بودجه به عنوان سند مالی کشور است

امروز انتظار مردم و امید مردم به دولت است برای اینکه گره ها را بگشاید و زندگی مردم را تسهیل کند و به ویژه مشکل معیشت مردم را برطرف کند. اقداماتی در این زمینه انجام شده است و آنچه وعده داده شده مردم انتظار دارند که دولت این را عملی کند و دولت پایبند به وعده ها در عمل باشد.

رئیسی با بیان اینکه مردم، مسئولان و دلسوزان کنترل تورم را از دولت انتظار دارند گفت: آمارها نشان می دهد سیر نزولی تورم آغاز شده است و از این جهت باید خداوند را شاکر باشیم که اقدامات و پیگیری های انجام شده سیر تورم را که می رفت در چند سال اخير خصوصا در تاریخ ۶۰ ساله کشور بی نظیر شود را کنترل کند به گونه ای که امروز سیر صعودی تورم به سیر نزولی تورم تبدیل شده است و این آغاز مبارکی است که بعدها به کاهش قیمت ها و تورم در حوزه های مختلف می انجامد.

وی با اشاره به دستاوردهای دولت در حوزه صادرات، افزود: باید خدا را شاکر باشیم که روند افزایش صادرات در کشور معادل ۴۰ درصد بود است و این هم از اقداماتی است که باید نسبت به آن تلاش کرد که افزایش یابد چرا که سهم ما در اقتصاد منطقه بسیار بالا است و این سهم تاکنون تامین نشده است و باید تلاش شود در جای خود قرار گیرد.

صادرات نفت و میعانات على رغم تهديدها و تحریم ها افزایش یافته است، افزایش صادرات نفتی و میعانات در حالی رخ داده است که قبلا گفته می شد مگر می شود این صادرات را افزایش داد. از سوی دیگر، ارز این صادرات در حال بازگشت به منابع ارزی داخل کشور است و اکنون این منابع رو به افزایش است. علی رغم اینکه گفته می شد امکانات صادرات نیست با محصول را فروخته ایم و پولش برنمی گردد اما هم نفت فروختیم هم ارز ناشی از صادرات را برگرداندیم.

رئیسی با بیان اینکه افزایش سرمایه اجتماعی دولت از مهمترین دستاوردهای دولت سیزدهم از ابتدای کار تاکنون بوده است گفت: مهم تر از همه این ها که باید شاکر باشیم موضوع افزایش اعتماد مردم به دولت است و این سرمایه بزرگی است که با هیچ چیزی قابل عوض کردن نیست، اخیرا با همه مشکلاتی که از سیل و زلزله گرفته تا حمله سایبری داشتیم و دشمنان می خواستند مردم و کشور را دچار بحران کنند این مسله به خوبی مدیریت و پشت سر گذاشته شد. امروز خود غربی ها و کسانی که دنبال تحریم بودند می دانند مهم ترین دستاورد دولت خنثی کردن تحریم ها بوده است.

ما از ابتدای کار دولت، خنثی کردن تحریم ها و رفع تحریم ها را دنبال کردیم، رفع تحریم ها در حرکتی عزتمندانه در حال انجام است و از سوی دیگر، قرارگاه خنثی کردن تحریم ها فعال است و با استفاده از ظرفیت در کنار هم قرار گرفتن مردم، دولت و مجلس کار به نتیجه خواهد رسید.

این اعتقاد و باور ما است و رهبر حکیم انقلاب هم فرمودند که با اعتقاد به خدا و اعتماد به داشته های کشور به پیروزی می رسیم و تجربه ما در این چند ماه نشان می دهد این تجربه تجربه درستی است و جواب می دهد.

رئیس جمهور با بیان اینکه موضوع ارز ترجیحی در مجلس مورد نقد و بررسی قرار گرفته است و بارها در این باره مباحثی در مجلس مطرح بوده است، گفت: ما کار را که در دولت شروع کردیم، ۸ میلیارد دلاری را که مجلس برای ارز ترجیحی در نظر گرفته بود تمام شده بود و در نیمه دوم سال ارز ترجیحی برای دولت باقی نمانده بود.

اگر دولت می خواست به قانون عمل کند، باید ارز ترجیحی را حذف می کرد. خط قرمز ما معیشت مردم بود و هست و نمی شد که به اقتصاد، بازار و معیشت مردم شوکه وارد کرد.

موضوع در جلسات اقتصادی دولت و سران قوا مطرح شد و با رفت و برگشت های مختلف تصمیم گرفته شد که ارز ترجیحی برای چند ماه آینده ادامه یابد و بعد برای جبران حذف ارز ترجیحی برای مردم فکری شود. با رهبر معظم انقلاب مشورت شد و ایشان فرمودند که مسئله با مجلس در میان گذاشته شود.

وی با اشاره به اینکه راهنمایی های رهبر معظم انقلاب در این موضوع کمک بزرگی برای تعیین تکلیف وضعیت ارز ترجیحی بود افزود: تصمیم گرفته شد که ارز ترجیحی برای چند ماه ادامه یابد و دوم در صورت حذف اقدامی برای جبران اثرات آن بر معیشت مردم انجام شود، چون برای حذف باید جبرانی هم پیش بینی می شد. برای همین دولت لایحه ای دو فوریتی تهیه و تقدیم مجلس کرد.

در مجلس، نمایندگان محترم رای به فوریت آن ندادند و لايحه عادی شد، نه مجلس اعلام کرد که ارز ترجیحی را چه کنیم و نه گفتند که اگر ادامه نیافت برای جبران ارز ترجیحی و حذف آن چه کنیم. در مورد هیچ کدام مجلس اعلام نظر نکرد و فوریت لایحه را تصمیم گیری نکردند. ترجمه رای ندادن به فوریت لایحه دولت یعنی حذف ارز ترجیحی و لذا من شرحی برای رئیس محترم مجلس نوشتم و درخواست کردم این را تبیین کنند که عدم رای به فوریت لایحه که بالاخره مجلس باید می گفتند که ارز ترجیحی حذف شود با نحوه جبران آن چه باشد.

این همان شوک وارد کردن به سفره و معیشت مردم است که خط قرمز ما است. رهبر انقلاب این مشکل را برای چند ماه برطرف کردند تا بتوانیم وضعیت اقتصادی فعلی را طی کنیم تا مسئله تعیین تکلیف قطعی شود.

ما هم باور داریم که اگر ارز ترجیحی قطع شود باید برای جبران آن در زندگی مردم به ویژه نیازمندان فکری جدی شود و امکان ندارد این ارز قطع شود اما فکری برای نیازمندان و مردم نشود. این حتما نیاز است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه جلسات زیادی با کارشناسان و نمایندگان داشتند و مباحث زیادی انجام شد و چه مباحت مطرح شده و چه مباحثی که اکنون وجود دارد می تواند ابعاد این موضوع را روشن کند، ما موافق این هستیم که در مجلس تصمیمی گرفته شود که هم رشد اقتصادی را تضمین کند، هم نظام اقتصادی و پولی کشور را جهت دهد و هم منافع مردم را تامین کند. این دغدغه دوستان نسبت به ارز ترجیحی باید به عنوان یک تصمیم با نگاه به همه ابعادش مورد توجه قرار گیرد.

نگاهی که دوستان در مجلس دارند و نگاه دولت می تواند با همگرایی به یکدیگر نزدیک شود.

رئیس جمهور به موضوع عدالت در پرداخت ها اشاره کرد و گفت: این موضوع و دغدغه نگرانی درستی است، یکی از دغدغه های ما در دولت این است و از قبل از دولت هم این موضوع را نقد کرده ام که تفاوت پرداخت ها در کشور بین افرادی که مدارک يکسان، مشاغل یکسان و مشاغل سخت دارند قابل قبول نیست.

هر طرحی در جهت پرداخت حقوق و مزایای کارکنان دولت که بتواند عدالت را تضمین کند مورد حمایت دولت است، نسبت به دانشگاه ها، اساتید، معلمان، کارکنان قوه قضاییه، دادگستری، سازمان ها ادارات مختلف و کسانی که به نام دولت و حکومت و نظام اسلامی کار می کنند توجه می کنیم و به این دلیل وجود نظام پرداخت هماهنگ باید عملی شود.

 

ثبت نظر
نام و نام خانوادگی :
نظر خود را بنویسید :
پربیننده‌ترین اخبار دولت
پربیننده‌ترین اخبار دولت
پربیننده‌ترین اخبار
آخرین اخبار
اخبار برگززیده ...
به نظر شما نتیجه برجام چه تاثیری بر معیشت مردم می گذارد؟
تاثیر بسیار مطلوب بر اقتصاد و معیشت مردم
بدون تاثیر
تاثیر بد و مخرب در دراز مدت بر اقتصاد و امنیت ملی
ثبت رای
قیمت لحظه ای
در حال بروز رسانی ...
دلار
بیت کوین
یورو
لیر
پوند
دلار کانادا
یوان چین
کرون سوئد
تمامی قیمت ها به ریال می‌باشد.
در حال بروز رسانی ...
سکه
انس طلا
مثقال طلا
طلای ۱۸
تمامی قیمت ها به ریال می‌باشد.
در حال بروز رسانی ...
نفت برنت
در حال بروز رسانی ...
بورس
در حال بروز رسانی ...
شهروند خبرنگار ...
تقویم روز شنبه، 15 ارديبهشت، 1403
ربات ChatGPT؛ هوش مصنوعی مُچ هوش انسانی را خواباند؟ وقتی هنوز زبان انسانی دست برتر را دارد
تحلیلگر ایران زمین
ربات ChatGPT؛ هوش مصنوعی مُچ هوش انسانی را خواباند؟ وقتی هنوز زبان انسانی دست برتر را دارد

ربات Chat GPT این روزها سروصدای بسیاری به راه انداخته و بسیاری از علاقه‌مندان به این حوزه، هر روز مشغول چت کردن با رباتی هستند که با شما حرف می‌زند، راهنمایی‌تان می‌کند و حتی کارهایتان را با سرعتی باورنکردی انجام می‌دهد؛ آن هم تا حدی زیادی رایگان!