دسته : فناوری
شماره : 13254225037
تاریخ : 23 مرداد 1399
فناوری چاپ سه‌بعدی سلول های قلب را تولید می کند کارکرد این اندام ها شبیه به جنین است و امکان شکل گیری اندام های مختلف در اثر تعامل سلول ها با یکدیگر را فراهم می کنند

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ایران زمین و به نقل ایرنا، محققان با استفاده از این فناوری توانستند فرآیند تولید سلول های کاردیو میوسیت را که در قلب وجود دارند، با دقت بالایی اجرا کنند. تمام انسان ها از یک سلول پدید می آیند و این سلول ها در نتیجه تقسیم سلولی، جنین را تشکیل می دهند. در مراحل بعدی هر گروه از سلول های جنین بسته به نقشی که در اینده به عهده خواهند گرفت، تقسیم شده و بافت ها و اندام های مختلف را شکل می دهند. 

شکل دهی اندام های جنینی با چاپ سه‌بعدی

در بازتولید بافت ها، کنترل فرآیند تبدیل سلول های بنیادی به سلول های بالغ تشکیل دهنده بافت ها، به ویژه سلول های دارای قابلیت خاص مانند سلول های قلب و مغز، امری حیاتی است. یکی از روش های انجام این کار، تحریک شیمیایی سلول های بنیادی است که برای ساخت یک نوع سلول بالغ، بسیار مقرون به صرفه است، اما فاقد قابلیت بازسازی ارگانیسم های پیچیده زنده است که در آن ها انواع مختلفی از سلول های همزیستی دارند. به عنوان راهکار جایگزین محققان مجموعه ای از سلول های بنیادی برانگیخته را در مجموعه های سه بعدی شکل می دهند که به آن ها اندام ها جنینی گفته می شود. 

کارکرد این اندام ها شبیه به جنین است و امکان شکل گیری اندام های مختلف در اثر تعامل سلول ها با یکدیگر را فراهم می کنند. در تولید این اندام ها پارامترهایی مانند تعداد سلول ها، اندازه آن ها و شکل اندام جنینی، نوع سلول های بالغ شکل گرفته را تحت تاثیر قرار می دهد. اکنون محققان با استفاده از فناوری چاپ سه‌بعدی و تولید افزایشی ساختارهای سلولی توانسته این مشکل را حل کنند و به همین دلیل امکان تولید سلول های قلب با دقت بالایی را در اختیار قرار می گیرد.