دسته : سیاست
شماره : 13254224551
تاریخ : 4 تير 1399
تمدید نامحدود تحریم تسلیحاتی ایران آمریکا پیش‌نویس قعطعنامه‌ای را به شورای امنیت سازمان ملل ارائه داده است که بر اساس آن تحریم تسلیحاتی ایران به شکل نامحدود تمدید خواهد شد.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری ایران زمین،خبرگزاری بلومبرگ به نقل از منابع دیپلماتیک نوشته است که ایالات متحده آمریکا پیش‌نویس قطعنامه‌ای را به شورای امنیت سازمان ملل ارائه داده که در آن خواستار ادامه تحریم تسلیحاتی ایران به شکل نامحدود شده است.

بنابر نسخه‌ای از این پیش‌نویس که به دست بلومبرگ رسیده است، آمریکا از همه کشورها می‌خواهد از فروش و انتقال مستقیم یا غیرمستقیم تسلیحات به ایران و از ایران به کشورهای دیگر خودداری کنند، مگر آنکه کمیته شورای امنیت این اقدام را ۳۰ روز قبل از آن و به طور موردی تایید کرده باشد.

تحریم تسلیحاتی ایران بر اساس برجام تا اکتبر سال جاری (۲۰۲۰) ادامه دارد و این یکی از موارد مخالفت شدید دولت آمریکا با توافق هسته‌ای است که سال ۲۰۱۵ میان ایران گروه ۱+۵ به دست آمد. دولت‌های فرانسه، بریتانیا و آلمان در رابطه با ادامه تحریم تسلیحاتی ایران پیشنهاد کمتر سختگیرانه‌ای داده‌اند و خواستار تمدید تحریم‌ها تا سه سال دیگر شده‌اند. چین و روسیه از مخالفان طرح پیشنهادی آمریکا هستند.

بلومبرگ در این گزارش نوشته است که پیشنهاد ایالات متحده دیروز دوشنبه دوم تیر (۲۲ ژوئن) و پس از آن ارائه شد که روسیه و چین، دو عضو دائمی دیگر شورای امنیت (دارای حق وتو) پیشاپیش اعلام کردند که از تمدید تحریم تسلیحاتی ایران حمایت نمی‌کنند، زیرا آن‌ها دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا را مقصر می‌دانند که به طور یکجانبه از توافق هسته‌ای خارج شده است.

بنا بر همین گزارش، دیپلمات‌ها انتظار دارند که مذاکرات و جدل بسیاری پیرامون پیش‌نویس قطعنامه مورد نظر آمریکا در چند ماه آینده در شورای امنیت سازمان ملل در بگیرد. ایالات متحده تهدید کرده است که در صورت عدم موفقیت در پیشبرد تمدید تحریم تسلیحاتی ایران به شکل نامحدود، «سازوکار بازگرداندن تحریم‌ها (مکانیسم ماشه) در توافق هسته‌ای را به کار خواهد گرفت و در این صورت کلیه تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران دوباره اعمال خواهد شد.»

آمریکا در پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی خود به جدیدترین گزارش آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، استناد کرده است مبنی بر این که منشاء حملات موشکی و پهپادی به تاسیسات نفتی عربستان سعودی (آرامکو) در سال ۲۰۱۹ ایران بوده است.

در پیش‌نویس قطعنامه آمریکا بر "نگرانی شدید از خطر این حملات به منابع انرژی جهانی، آزادی تردد کشتی‌ها در منطقه، ایمنی افراد شاغل در بخش‌های انرژی و حمل و نقل دریایی و محیط زیست" تاکید شده و از ایران به عنوان "تهدیدی برای صلح و امنیت بین‌المللی" نام برده شده است.

به دنبال اعلام این خبر از سوی سازمان ملل که منشاء حمله به تاسیسات نفتی آرامکو ایران بوده است، جمهوری اسلامی ضمن رد این اتهام گفت، سازمان ملل "فاقد ظرفیت، تخصص و دانش لازم برای انجام چنین تحقیقات پیچیده و حساسی است."