دسته : فناوری
شماره : 13254223812
تاریخ : 18 ارديبهشت 1399
تبدیل آب به سوخت هیدروژنی بل کمک انرژی خورشیدی طبق اعلام سازندگان، کارآمدی این روش حدود 6.7 درصد است، درحالی که نرخ شاخص کارآمدی سیستم های مشابه پائین تر است


به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ایران زمین و به نقل از نیواطلس، گروهی از محققان دانشگاه رایس موفق به ساخت دستگاهی شده اند که می تواند با استفاده از انرژی خورشیدی و با تجزیه آب سوخت هیدروژنی تولید کند. این سیستم مشابه"برگ های مصنوعی" دیگری است که تاکنون ساخته شده اند، اما سازندگان آن ادعا می کنند دستگاه مذکور با هزینه ای اندک تولید می شود و خودکفا می باشد.


سیستم یاد شده شامل سلول های خورشیدی پروسکایت می باشد که به الکترودهایی متصل هستند، این الکترودها از کاتالیست هایی تشکیل شده اند که آب را کاتالیز می کنند. زمانی که نور خورشید به سلول خورشیدی برخورد می کند الکتریسیته برای فعال کردن کاتالیست به وجود می آید. در مرحله بعد این کاتالیست آب را به اکسیژن و هیدروژن تجزیه می کند، این گازها به شکل حباب هایی روی سطح آشکار می شوند و می توان آنها را جمع آوری و استفاده نمود.

 


طبق اعلام سازندگان، کارآمدی این روش حدود 6.7 درصد است، درحالی که نرخ شاخص کارآمدی سیستم های مشابه پائین تر است. با این وجود به گفته محققان، مفید ترین ویژگی این سیستم آن است که به هیچ وجه به منبع انرژی خارجی نیاز ندارد، سلول خورشیدی و الکترود ها در یک واحد هستند. اجزای سلول های خورشیدی درون یک پوسته پلیمری قرار می گیرند تا آب به آنها آسیب نرساند ولی الکترودها روی پوسته قرار می گیرند تا آب را تجزیه کنند.


محققان برای کاهش دادن هزینه ها، سلول های خورشیدی پروسکایت را نیز دستکاری کرده اند تا به عناصر گرانقیمت(مانند پلاتینیوم) کمتری نیاز داشته باشد که از این طریق هزینه تولید دستگاه کم می شود.