دسته : سلامت
شماره : 13254223568
تاریخ : 6 ارديبهشت 1399
افراد مبتلا به کرونا از طریق دود سیگار هم ناقل بیماری هستند از آنجا که سیگار و قلیان، تعداد زیادی ذرات معلق در هوا تولید می‌کنند، ممکن است در صورت مبتلا بودن فرد مصرف کننده، ویروس در هوا منتشر شود و در نتیجه عامل انتقال به اطرافیان باشد.

به گزارش پایگاه خبری  تحلیلی ایران زمین، می‌توان گفت که یکی از بزرگرترین دغدغه‌های این روزهای افراد، راه‌های انتقال ویروس کرونای جدید است که با نام علمی کوووید_19 شناخته می‌شود.

تاکنون، محققان دریافته‌اند که این ویروس عمدتاً از طریق لمس صورت و تماس با مخاط چشم و بینی به فرد دیگر سرایت می‌کند. اما این ویروس می‌تواند سوار بر ذرات معلق در هوا وارد مجرای تنفسی شده و افراد را آلوده سازد.

قطرات ریزی که از تنفس افراد در هوا شناور می‌شوند، می‌توانند ویروس کرونای جدید را گسترش دهند. گفته می‌شود که ویروس کرونا از طریق این قطرات ریز در هوا حدود سه ساعت حالت عفونی خود را حفظ  می‌کنند.

از آنجا که سیگار و قلیان، تعداد زیادی ذرات معلق در هوا تولید می‌کنند، ممکن است در صورت مبتلا بودن فرد مصرف کننده، ویروس در هوا منتشر شود و در نتیجه عامل انتقال به اطرافیان باشد. از طرف دیگر، مصرف دخانیات باعث افزایش تولید بزاق می‌شود و به دنبال آن تمایل افراد به بیرون ریختن آب دهان بیشتر می‌شود که می‌تواند شیوع کووید ۱۹ را افزایش دهد. همچنین در اماکن و فضاهای سربسته که امکان مصرف دخانیاتی مثل قلیان وجود دارد، ویروس‌ها از طریق وسایل مشترک و هوای آلوده به راحتی منتقل می‌شوند.

بنا بر آن چه در وب‌سایت موسسه ملی تحقیقات سلامت آمده است، ویروس کرونا می‌تواند به طور مستقیم و غیرمستقیم از افراد مبتلا به کووید ۱۹ که مصرف کننده دخانیات نیز هستند، به سایر افراد منتقل شود. 

قرار گرفتن در معرض دود سیگار می‌تواند سلامت ریه‌ها را تهدید کرده و سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند و همین امر موجب می‌شود میزان ابتلای فرد به کووید_19 افزایش یابد. همچنین با افزایش شدت بیماری کرونا، احتمال مرگ و میر را بیشتر کند. لذا، جهت پیشگیری از ابتلا به کووید ۱۹ از قرار گرفتن در معرض دود دخانیات باید خودداری کرد.

رعایت آداب تنفسی، قرار نگرفتن در مکان‌های کوچک و سربسته که به استعمال دخانیات می‌پردازند، تهویه مناسب هوا و حفظ فاصله ایمن با این افراد توصیه می‌شود.

ازآنجاکه تاکنون راهکاری برای درمان این بیماری از سوی نهادهای مربوطه ارائه نشده است و با در نظر گرفتن عدم وجود واکسن در مقابل این ویروس، توصیه متخصصان همچنان رعایت اصول بهداشت فردی و اجتماعی است.