دسته : سلامت
شماره : 13254223289
تاریخ : 23 فروردين 1399
شناسایی 6 داروی بالقوه برای مقابله با کرونا یک گروه بین‌المللی از محققان استرالیایی با حمایت دانشگاه کویینزلند توانستند با آزمایش بیش از ۱۰ هزار ترکیب دارویی، ۶ داروی بالقوه را برای درمان کووید-۱۹ شناسایی کنند.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ایران زمین، پس از پاندمی کووید_19 که بزرگترین بحران دنیا محسوب می‌شود، تمامی کشورها در توافقی نانوشته علیه این ویروس قیام کردند تا باکشف یا ساخت دارویی بتوانند آن‌را نابود کنند. برای ای منظور بسیاری از افراد ثروتمند جهان مبالغ قابل توجهی را به مراکز مربوط بخشیدند و دولت‌ها با حداکثر توان از آزمایشگاه‌ها حمایت کردند تا روند ساخت یا کشف دارویی که کووید_19 را مهار کند تسریع کنند. محققان نیز از حداکثر پتانسیل‌های موجود استفاده می‌کنند و هیچ احتمالی را برای یافتن اکسیر قرن بیست و یکم، نادیده نمی‌گیرند.

به گفته محققان تمرکز این پروژه بر هدف‌گیری آنزیم اصلی ویروس جدید کرونا است که با نام Mpro شناخته می‌شود و نقش مهمی در تولید مثل ویروس دارد. از آنجا که این آنزیم به طور طبیعی در بدن انسان وجود ندارد، داروهایی که برای نابودی این آنزیم به کار گرفته می‌شود، حداقل آسیب را به بدن بیمار می‌رسانند.

در این تحقیقات تلاش شده است تا ترکیبات دارویی که به مرحله آزمایشات بالینی رسیده‌اند و برای جلوگیری و درمان اختلالات مختلف مانند بیماری‌های قلبی و عروقی، ‌آرتروز، سکته، تصلب شرایین و سرطان مورد استفاده قرار خواهند گرفت، بررسی و مطالعه شوند.

در این تحقیقات ساختار آنزیم Mpro توسط محققان شناسایی شده و با اعلام عمومی این موضوع بیش از ۳۰۰ پیشنهاد برای آزمایش داروهای در دست تولید شرکت‌های مختلف به منظور نابودسازی این آنزیم، به محققان ارائه شده است. مزیت استفاده از این ترکیباتی که در جریان آزمایش و اخذ مجوز تولید هستند در این است که محققان ناچار نمی‌شوند کار خود را از نقطه صفر آغاز کنند و در صورتی که یکی از این ترکیبات دارای ویژگی‌های موردنظر آن‌ها باشد، می‌توانند آزمایشات خود را روی این ترکیبات ادامه دهند. محققان امیدوارند به زودی تعداد بیشتری از داروهای در دست تولید برای مطالعه و بررسی در اختیار آن‌ها قرار گیرد.