دسته : بین الملل
شماره : 13254222967
تاریخ : 3 فروردين 1399
تسلا دستگاه‌ تنفس مصنوعی می سازد ایلان ماسک در حساب توییتری خود با اشاره‌ به زمان‌ بربودن ساخت دستگاه‌ های تنفس مصنوعی، آمادگی خود را برای تولید آن‌ها اعلام کرد.

ایلان ماسک در حساب توییتری خود با اشاره‌ به زمان‌ بربودن ساخت دستگاه‌ های تنفس مصنوعی، آمادگی خود را برای تولید آن‌ها اعلام کرد.

ایلان ماسک، بنیان‌گذار شرکت خودروسازی تسلا موتورز، پیش‌تر توییتر را به‌عنوان ابزاری سرگرم‌کننده قلمداد کرده بود. حالا وی دست از انتشار مطلب در شبکه‌ی اجتماعی یادشده برنمی‌دارد و در جدیدترین پست توییتری‌اش مطالبی فراتر از سرگرمی مطرح کرده است. با وجود اعلام وضعیت «پناه در محل» در سطح ایالات متحده، این کارآفرین برای نحوه‌ی پاسخ‌گویی به دنیاگیری ویروس کرونا و ادامه‌ی فعالیت کارخانه‌ی تسلا در شهر فرِمونت کالیفرنیا با انتقادات گسترده‌ای روبه‌رو بوده است. دراین‌بین، شخصی در توییتر از او درخواست کرده است از تأسیسات فعلی برای ساخت دستگاه‌های تنفس مصنوعی استفاده کند.

بسیاری از افراد مبتلا به بیماری کووید ۱۹، بیماری ناشی از ویروس کرونا، برای کمک به وضعیت تنفسی خود به دستگاه تنفس مصنوعی نیاز دارند و پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد اگر در ایالات متحده تمامی موارد حاد ابتلا به‌یک‌باره به دستگاه تنفس مصنوعی احتیاج پیدا کنند، تعداد کمتری از این دستگاه‌ها درمقایسه‌با تقاضا وجود خواهد داشت.

ماسک در پاسخ کاربر توییتر گفته است اگر کمبودی باشد، دستگاه تنفس مصنوعی خواهد ساخت. ویراستار ارشد نشریه‌ی تحلیلی FiveThirtyEight نیز در پاسخ ماسک گفت هم‌اکنون کمبود دستگاه تنفس مصنوعی وجود دارد. درنهایت، بنیان‌گذار تسلا این‌گونه پاسخ داد:

تسلا خودروهایی با سیستم‌های پیشرفته‌های HVAC و اسپیس‌ایکس نیز فضاپیماهایی با سیستم پشتیبانی از حیات تولید می‌کند؛ [بنابراین ساخت] دستگاه تنفس مصنوعی دشوار نیست؛ اما امکان تولید بلافاصله‌ی این محصول وجود ندارد. کدام بیمارستان‌ها در‌حال‌حاضر با کمبودهای گفته‌شده مواجه هستند.

کاربران در پاسخ به ماسک، مشکلات موجود در ایتالیا را به او یادآوری کردند؛ کمبودهایی که پیش‌تر پزشکان ایتالیایی نیز گزارش کرده بودند. با اینکه ایلان ماسک در مطالب اخیرش در توییتر استدلال کرده بود نباید برخی از پست‌های توییتری را جدی گرفت، سال گذشته، با درخواست‌هایی از کاربران توییتر برای اهدای سیستم‌های تصفیه‌ی آب و صرف بودجه برای خرید لپ‌تاپ‌های مدارس شهر فلینت در میشیگان موافقت کرده بود.

براساس جدیدترین خبر منتشرشده درباره‌ی کارخانه‌ی فرِمونت، تسلا درنهایت کارکنانش در این واحد تولیدی را از ۱۰،۰۰۰ نفر به ۲،۵۰۰ نفر کاهش داده است تا با اقدامی مؤثر به‌منظور دوری‌گزینی اجتماعی، از شیوع بیش‌تر ویروس کرونا جلوگیری شود. اقدام یادشده جلوه‌ی زشت اعمال و بیانیه‌های پیشین تسلا را بهبود نمی‌بخشد، ولی امید می‌رود به‌کمک به وضعیت فعلی افرادی منجر‌ شود که در این کارخانه کار می‌کنند.

البته تسلا یگانه شرکت خودروسازی دنیا نیست که تخصص و ظرفیت لازم برای ساخت دستگاه تنفس مصنوعی را دارد. گزارشی از خبرگزاری رویترز به بحث و گفت‌‌و‌گوهای جنرال‌موترز و فورد با دولت محلی برای ساخت تجهیزات مرتبط با شیوع کرونا اشاره می‌کند؛ محصولاتی که می‌تواند دستگاه‌های تنفس مصنوعی را نیز شامل شود. درحال‌حاضر، پست توییتری اخیر ایلان ماسک همچنان موضع پیشین او را تثبیت می‌کند که می‌گفت وحشت ناشی از کرونا می‌تواند از خود ویروس خطرناک‌تر باشد.