شنبه، 1 ارديبهشت، 1403 | Saturday 20th of April 2024
۰۶:۰۷
کرونا - کد خبر : 10072
دوشنبه، ۱۷ خرداد، ۱۴۰۰ - ۹:۰۰

واکسن کرونای ایرانی با نام پاستوکووک تولید شد

واکسن کرونای پاستوکووک که محصول مشترک ایران و کوبا می‌باشد در انستیتو پاستور ایران تولید و عرضه خواهد شد.

واکسن کرونای ایرانی با نام پاستوکووک تولید شد

به نقل از پایگاه خبری و تحلیلی ایران زمین، طبق گفته‌ی دکتر احسان مصطفوی ،مدیر پروژه کارآزمایی بالینی فاز ۳ واکسن کرونای مشترک ایران و کوبا،درباره آخرین خبرها از کارآزمایی بالینی این واکسن، این طرح از ششم اردیبهشت ماه در شهر اصفهان آغاز شد و در ۸ شهر کشور داوطلبین وارد مطالعه شدند. تزریق اول واکسن خوشبختانه روی ۲۴ هزار نفر به پایان رسیده است و تزریق دوم هم تا روز یکشنبه ( ۱۶ خرداد ماه) در ۵ شهر اصفهان، زنجان، همدان، بندرعباس و کرمان آغاز شده است و ان‌شالله تا چهارشنبه این هفته، سه شهر دیگر هم تزریق دوم را آغاز خواهند کرد.

دکتر احسان مصطفوی در این رابطه گفت: این کاندید واکسن یک پروتئین نوترکیب و حاوی بخش RBD از ژن اسپایک ویروس عامل کووید-۱۹ است. جهت حفظ پایداری این پروتئین، ماده موثره واکسن با ترکیب استاندارد واکسن کزاز، کنژوگه شده است. این واکسن در ۲ دوز و به فاصله ۲۸ روز از یکدیگر استفاده می‌شود. خوشبختانه چه در تزریق اول و چه در تزریق دوم تاکنون عوارض جانبی گزارش شده خفیف بوده و این واکسن تاکنون بی‌خطر به نظر می‌رسد.

همچنین طبق گفته‌ها  تاکنون یک سوم از جمعیت هدف یعنی حدود ۸۰۰۰ نفر واکسن دوم خود را دریافت کرده اند. فاز یک و دو مطالعات بالینی این واکسن در کشور کوبا بر جمعیتی حدود ۱۰۰۰ نفر انجام شده است و فاز سوم آن در ایران روی ۲۴ هزار نفر و در کوبا بر ۴۴ هزار نفر دنبال می‌شود.

دکتر مصطفوی در ادامه گفت:  هدف‌گذاری ما این است که دو هفته بعد از تزریق دوم، مطالعه اثربخشی واکسن را آغاز کنیم و پیش‌بینی می‌شود داوطلبین در یک بازه زمانی ۳ ماهه بعد از تزریق دوم در شهرهایی که دو دُز تزریق واکسن را دارند ‌و در یک بازه زمانی ۵ ماهه در شهرهایی که ۳ دُز تزریق واکسن را دارند ( تزریق یک دُز اضافه یادآور) مورد پیگیری برای گزارش نهایی بررسی اثربخشی قرار گیرند و در این بازه زمانی نیز گزارش میانی بررسی اثربخشی انجام شود.

مصطفوی درانتها بیان کرد: تولید این واکسن به طور موازی با انجام کارآزمایی بالینی فاز ۳ در انستیتو پاستور ایران آغاز شده است تا پس از مشخص شدن اثربخشی واکسن و کسب مجوزهای لازم بتواند وارد برنامه واکسیناسیون عمومی کشور شود. ان‌شاالله پس از تایید، واکسن با نام تجاری "پاستوکووَک" وارد بازار خواهد شد. ظرفیت تولید هدف گذاری شده‌ ماهیانه حدود یک میلیون دُز است و برنامه‌ریزی شده است تا از ابتدای پاییز با توسعه زیرساخت‌های تولید، ظرفیت تولید به ۳ میلیون دُز در ماه برسد و امیدواریم این واکسن در کنار سایر واکسن‌ها قسمتی از نیاز کشور را برطرف کند و انستیتو پاستور ایران بتواند در کنار سایر اقدامات تشخیصی و کنترلی کووید۱۹ که تاکنون انجام داده است، این واکسن را هم سریع‌تر در دسترس عموم مردم قرار دهد.

تا ژانویهٔ ۲۰۲۱ تعداد ۶۹ واکسن پیشنهادی در مرحلهٔ کارازمایی بالینی هستند که شامل ۴۳ واکسن در فازهای ۱ و ۲ و ۲۶ واکسن در فازهای ۲ و ۳ هستند. در فاز ۳ چندین واکسن پیشنهادی دارای تأثیری ۹۵درصدی در جلوگیری از ابتلا به کووید-۱۹ گزارش شده‌اند. تا ژانویهٔ ۲۰۲۱ تعداد ۹ واکسن حداقل از یک کشور مجوز استفاده درمانی برای تزریق و استفادهٔ عمومی را دریافت کرده‌اند.

 

ثبت نظر
نام و نام خانوادگی :
نظر خود را بنویسید :
پربیننده‌ترین اخبار کرونا
پربیننده‌ترین اخبار کرونا
پربیننده‌ترین اخبار
آخرین اخبار
اخبار برگززیده ...
به نظر شما نتیجه برجام چه تاثیری بر معیشت مردم می گذارد؟
تاثیر بسیار مطلوب بر اقتصاد و معیشت مردم
بدون تاثیر
تاثیر بد و مخرب در دراز مدت بر اقتصاد و امنیت ملی
ثبت رای
قیمت لحظه ای
در حال بروز رسانی ...
دلار
بیت کوین
یورو
لیر
پوند
دلار کانادا
یوان چین
کرون سوئد
تمامی قیمت ها به ریال می‌باشد.
در حال بروز رسانی ...
سکه
انس طلا
مثقال طلا
طلای ۱۸
تمامی قیمت ها به ریال می‌باشد.
در حال بروز رسانی ...
نفت برنت
در حال بروز رسانی ...
بورس
در حال بروز رسانی ...
شهروند خبرنگار ...
تقویم روز شنبه، 1 ارديبهشت، 1403
ربات ChatGPT؛ هوش مصنوعی مُچ هوش انسانی را خواباند؟ وقتی هنوز زبان انسانی دست برتر را دارد
تحلیلگر ایران زمین
ربات ChatGPT؛ هوش مصنوعی مُچ هوش انسانی را خواباند؟ وقتی هنوز زبان انسانی دست برتر را دارد

ربات Chat GPT این روزها سروصدای بسیاری به راه انداخته و بسیاری از علاقه‌مندان به این حوزه، هر روز مشغول چت کردن با رباتی هستند که با شما حرف می‌زند، راهنمایی‌تان می‌کند و حتی کارهایتان را با سرعتی باورنکردی انجام می‌دهد؛ آن هم تا حدی زیادی رایگان!