پنجشنبه، 6 ارديبهشت، 1403 | Thursday 25th of April 2024
۱۵:۲۸
بهداشت و درمان - کد خبر : 10608
دوشنبه، ۰۷ تير، ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۰

بیماران سرطانی کمتر از افراد سالم به کرونا مبتلا می‌شوند

به گفته‌ی رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بیمارانی سرطانی پروتکل های بهداشتی را بیشتر از سایر افراد رعایت می کنند و به همین دلیل کمتر از افراد عادی به این بیماری مبتلا می شوند.

بیماران سرطانی کمتر از افراد سالم به کرونا مبتلا می‌شوند

به گزارش پایگاه خبری وتحلیلی ایران زمین، به گفته‌ی رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بیمارانی سرطانی پروتکل های بهداشتی را بیشتر از سایر افراد رعایت می کنند و به همین دلیل کمتر از افراد عادی به این بیماری مبتلا می شوند.

علی قنبری مطلق بیان کرد: مطالعات انجام شده روی ۱۵۰ نفر از بیماران مبتلا به سرطان و هزار نفر از افراد سالم نشان می دهد که میزان مثبت شدن کرونا در این بیماران کمتر از افرادی عادی است و در واقع افراد سالم سه برابر بیشتر مبتلا به کرونا می شوند.

وی اظهار داشت: نتایج این مطالعه نشان می دهد که بیماران مبتلا به سرطان مراقبت های بیشتری از خود برای عدم ابتلا به کرونا می کنند و در واقع پروتکل های بهداشتی را بیشتر از سایر افراد رعایت می کنند، در عین حال بیماران مبتلا به سرطان وقتی به بیماری کرونا دچار می شوند احتمال مرگ و میر آنها دو برابر است.  

قنبری ادامه داد: در دوران کرونایی، مراجعات غیرضروری بیماران سرطانی به مراکز درمانی کاهش یافته و با برنامه ریزی ها و هماهنگی های انجام شده در نظام شبکه بهداشتی و خدمات درمانی کشور، بسیاری از آنها بصورت آنلاین و بدون مراجعه به مراکز درمانی ویزیت می شوند البته بیمارانی که جراحی یا شیمی درمانی دارند، روند درمان آنها قطع نشده و حضوری است.

وی افزود: همچنین کارشناسان سامانه ۴۰۳۰ را آموزش دادیم تا به سووالات و نحوه درمان این بیماران پاسخ دهند تا از میزان مراجعات غیرضروری به مراکز درمانی و عدم ابتلای آنها به کرونا کاسته شود و این عمل موثر بوده است.

دومین علت مرگ و میر در جهان سرطان است که در سال ۲۰۱۵ باعث ۸.۷ میلیون مرگ شده است.  پیش بینی سازمان بهداشت جهانی نشان می‌دهد که شیوع سرطان در کشورهای توسعه یافته تا سال ۲۰۲۵، ۴۵ درصد افزایش خواهد یافت.

بیماری های قلبی و عروقی و سرطان به عنوان سومین علت مرگ،  پس از حوادث ترافیکی، در ایران می‌باشند. نتایج مطالعه جهانی بار سرطان  در ۱۹۵ کشور جهان در سال ۲۰۱۶ نشان می دهد که،  ۵۴ هزار ایرانی بر اثر سرطان فوت کرده اند که این میزان مرگ، ۱۴.۹ درصد از کل مرگها  (۳۶۰ هزار مرگ) در این سال را شامل شده است.

در ایران نرخ بروز سرطان  ۱۴۹.۷۴ در هر ۱۰۰ هزار نفر است، متوسط بروز سالانه سرطان در دنیا (بدون در نظر گرفتن سرطان پوست) بر اساس گزارش مرجع جهانی ثبت سرطان در پنج قاره جهان،   ۱۸۲ در هر ۱۰۰ هزار نفر و حاکی از نرخ بسیار پایین تر بروز سرطان در ایران در مقایسه با متوسط دنیاست.

بر اساس آمار رسمی اعلام شده توسط کشور‌ها  ویروس کرونا تاکنون بیش از ۱۴۶ میلیون نفر را در دنیا به طور قطعی مبتلا کرده و بیش از سه میلیون نفر نیز بر اثر بیماری کووید ۱۹ جان خود را از دست داده‌اند.

آمارها نشان می دهد تاکنون بیش از یک میلیارد و ۸۷۴ میلیون دوز واکسن کرونا در نقاط مختلف جهان تزریق شده (بطور متوسط ۲۴ دوز برای هر ۱۰۰ نفر) و همچنان شکاف عظیمی میان کشورهای دارا و ندار در این زمینه وجود دارد. و در ایران نیز تاکنون بیش از سه میلیون نفر دستکم یک دوز واکسن را دریافت کرده اند.

همچنین کرونا تا کنون جان ۸۳ هزار و ۸۴۵ نفر از هموطنان را گرفته است.

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.

 

ثبت نظر
نام و نام خانوادگی :
نظر خود را بنویسید :
پربیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان
پربیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان
پربیننده‌ترین اخبار
آخرین اخبار
اخبار برگززیده ...
به نظر شما نتیجه برجام چه تاثیری بر معیشت مردم می گذارد؟
تاثیر بسیار مطلوب بر اقتصاد و معیشت مردم
بدون تاثیر
تاثیر بد و مخرب در دراز مدت بر اقتصاد و امنیت ملی
ثبت رای
قیمت لحظه ای
در حال بروز رسانی ...
دلار
بیت کوین
یورو
لیر
پوند
دلار کانادا
یوان چین
کرون سوئد
تمامی قیمت ها به ریال می‌باشد.
در حال بروز رسانی ...
سکه
انس طلا
مثقال طلا
طلای ۱۸
تمامی قیمت ها به ریال می‌باشد.
در حال بروز رسانی ...
نفت برنت
در حال بروز رسانی ...
بورس
در حال بروز رسانی ...
شهروند خبرنگار ...
تقویم روز پنجشنبه، 6 ارديبهشت، 1403
ربات ChatGPT؛ هوش مصنوعی مُچ هوش انسانی را خواباند؟ وقتی هنوز زبان انسانی دست برتر را دارد
تحلیلگر ایران زمین
ربات ChatGPT؛ هوش مصنوعی مُچ هوش انسانی را خواباند؟ وقتی هنوز زبان انسانی دست برتر را دارد

ربات Chat GPT این روزها سروصدای بسیاری به راه انداخته و بسیاری از علاقه‌مندان به این حوزه، هر روز مشغول چت کردن با رباتی هستند که با شما حرف می‌زند، راهنمایی‌تان می‌کند و حتی کارهایتان را با سرعتی باورنکردی انجام می‌دهد؛ آن هم تا حدی زیادی رایگان!