جمعه، 31 فروردين، 1403 | Friday 19th of April 2024
۱۹:۱۴
ایران - کد خبر : 16461
چهارشنبه، ۰۹ شهريور، ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۰

برجام جدید و سه مساله ای که اسرائیل را به وحشت انداخته است

نخست وزیر رژیم صهیونیستی تاکید کرده که آمریکا بسیاری از خواسته های اسرائیل را پذیرفته و در مذاکرات هسته ای با ایران مورد توجه قرار داده و می دهد.

برجام جدید و سه مساله ای که اسرائیل را به وحشت انداخته است

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ایران زمین، سفر ایال هولاتا، مشاور امنیت ملی رژیم صهیونیستی به واشنگتن و بحث با مقامات آمریکایی بر سر توافق هسته ای با ایران واکنش بسیاری از رسانه ها را در پی داشته است. آکسیوس در مطلبی به این موضوع پرداخته است. نویسنده گزارش آکسیوس تاکید دارد که در حالی ایال هولاتا به آمریکا سفر کرد که اسرائیل نگرانی بسیار زیادی از احیای توافق هسته ای داشت، اما بعد از سفر هولاتا به واشنگتن و گفتگو با مقاماتی چون جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا و برت مک گرگ، مسئول مسائل خاورمیانه شورای امنیت ملی ایالات متحده این نگرانی و ترس تا حدی کمتر شد.

طبق گزارش ها، مشاور امنیت ملی اسرائیل به پاسخ آمریکا به نامه ایران در رابطه با متن پیشنهادی نهایی اتحادیه اروپا دسترسی پیدا کرده و بعد از آن، اطمینان یافته است که مواضع ضد ایرانی آمریکا کمتر از قبل نشده و نخواهد شد.

اسرائیل زمانی نگرانی بیشتری پیدا کرد که برخی مقامات ارشد واشنگتن اعلام کردند که دو طرف (ایران و آمریکا) به توافق نزدیک‌تر از قبل شده اند. حالا مقامات آمریکایی به اسرائیل اطمینان دادند که نزدیک شدن بیشتر به توافق به این علت است که ایران از برخی درخواست هایش کوتاه آمده است.

اگرچه این مطلب می تواند تله ای برای آرام کردن اسرائیل باشد اما مورد استناد آکسیوس قرار گرفته است. آکسیوس به نقل از یائیر لاپید، نخست وزیر رژیم صهیونیستی تاکید کرده که آمریکا بسیاری از خواسته های اسرائیل را پذیرفته و در مذاکرات هسته ای با ایران مورد توجه قرار داده و می دهد.

 

سه درخواستی که اسرائیل از آمریکا دارد؟

اما این درخواست‌ها کدامند و اصولا اسرائیل از چه چیزی بیش از همه می ترسد؟ آکسیوس مدعی است اسرائیل سه درخواست جدی از آمریکا دارد و از مقامات ایالات متحده خواسته به این سه درخواست توجه ویژه داشته باشند. یکی از این سه درخواست مربوط به نظارت های آژانس بین المللی انرژی اتمی بر مراکز حساس هسته ای ایران است. در همین زمینه، جان کربی، مقام ارشد شورای امنیت ملی آمریکا هفته پیش اعلام کرد که بدون نظارت جدی آژانس و تایید این سازمان، مذاکرات حتی یک روز هم ادامه نخواهد یافت. کربی در این رابطه گفت: «ما به صورت علنی و خصوصی به ایران اعلام کرده ایم که باید به سوالات آژانس پاسخ دهند. این تنها راه رفع نگرانی هاست و موضع ما در این مورد تغییر نخواهد کرد.»

مساله دیگری که اسرائیل بر آن تاکید کرده عادی سازی روابط با برخی نهادها من جمله سپاه پاسداران و رفع تحریم آن است. آکسیوس به نقل از مقامات رژیم صهیونیستی، مدعی است کاخ سفید به اسرائیل اطمینان داده که موضع خود را در مورد این مساله ملایم و نرم نکند. در واقع، آمریکای بایدن هیچ قصدی در رابطه با خروج نام سپاه پاسداران از لیست سیاه وزارت امور خارجه ندارد و در نتیجه، تحریم های افراد حقیقی و حقوقی این نهاد نیز برداشته یا کم نخواهند شد.

سومین مساله‌ای که مورد توجه مقامات اسرائیلی است به تضمین های اقتصادی به ایران برمی‌گردد که جهت محافظت در برابر سناریویی که در آن رئیس جمهور آینده ایالات متحده از توافق خارج شود، شکل گرفته است. این مساله که به شدت مورد توجه ایران است یک بار در سال 2018 اتفاق افتاد. در سال 2018، دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت آمریکا از برجام خارج شد و به سرعت تحریم ها بازگشتند. حالا ایران از آمریکا خواسته حتی اگر دولت بعدی آمریکا تصمیم بگیرد از برجام خارج شود، باید این خروج حداقل 2.5 سال طول بکشد تا ایران منافع اقتصادی خود را از دست ندهد. ایالات متحده اعلام کرده این فرآیند حتی اگر مورد پذیرش آمریکا قرار بگیرد با شرط و شروطی پذیرفته می شود. به ادعای مقامات اسرائیلی، آمریکا تنها در صورتی با چنین فرصتی موافقت خواهد کرد که ایران در 2.5 سال فرجه در توافق باقی بماند.

 

خوش خیالی اسرائیل یا حمایت واقعی آمریکا؟

آکسیوس در پایان مقاله خود می نویسد: «پس از سفر هولاتا، مقامات اسرائیلی می گویند که به آنها اطمینان داده شده است که ایالات متحده قصد ندارد امتیازات بیشتری به ایران بدهد. آنها همچنین حمله هوایی روز سه شنبه ایالات متحده علیه نیروهای مورد حمایت ایران در سوریه را نشانه ای از عدم علاقه جدی ایالات متحده به توافق هسته ای دانستند... مقامات اسرائیلی فکر می کنند فشار عمومی اسرائیل به آمریکا بر واکنش ایالات متحده به مواضع ایران و توافق تأثیر گذاشته است و قصد دارند به تعامل خود برای تلاش و جلوگیری از هرگونه امتیاز ایالات متحده به ایران ادامه دهند.»

اکنون یک پرسش جدی پیش می‌آید: آیا آمریکا واقعا برای جلب رضایت اسرائیل حاضر است قید توافق هسته ای را بزند یا مواضع اخیرش که در بالا ذکر شد فقط تلاش هایی برای آرام کردن اسرائیل و دادن تضمین در این رابطه است که برجام به ضرر اسرائیل نیست؟

ثبت نظر
نام و نام خانوادگی :
نظر خود را بنویسید :
پربیننده‌ترین اخبار ایران
پربیننده‌ترین اخبار ایران
پربیننده‌ترین اخبار
آخرین اخبار
اخبار برگززیده ...
به نظر شما نتیجه برجام چه تاثیری بر معیشت مردم می گذارد؟
تاثیر بسیار مطلوب بر اقتصاد و معیشت مردم
بدون تاثیر
تاثیر بد و مخرب در دراز مدت بر اقتصاد و امنیت ملی
ثبت رای
قیمت لحظه ای
در حال بروز رسانی ...
دلار
بیت کوین
یورو
لیر
پوند
دلار کانادا
یوان چین
کرون سوئد
تمامی قیمت ها به ریال می‌باشد.
در حال بروز رسانی ...
سکه
انس طلا
مثقال طلا
طلای ۱۸
تمامی قیمت ها به ریال می‌باشد.
در حال بروز رسانی ...
نفت برنت
در حال بروز رسانی ...
بورس
در حال بروز رسانی ...
شهروند خبرنگار ...
تقویم روز جمعه، 31 فروردين، 1403
ربات ChatGPT؛ هوش مصنوعی مُچ هوش انسانی را خواباند؟ وقتی هنوز زبان انسانی دست برتر را دارد
تحلیلگر ایران زمین
ربات ChatGPT؛ هوش مصنوعی مُچ هوش انسانی را خواباند؟ وقتی هنوز زبان انسانی دست برتر را دارد

ربات Chat GPT این روزها سروصدای بسیاری به راه انداخته و بسیاری از علاقه‌مندان به این حوزه، هر روز مشغول چت کردن با رباتی هستند که با شما حرف می‌زند، راهنمایی‌تان می‌کند و حتی کارهایتان را با سرعتی باورنکردی انجام می‌دهد؛ آن هم تا حدی زیادی رایگان!