چهارشنبه، 5 ارديبهشت، 1403 | Wednesday 24th of April 2024
۲۰:۲۷
علم و فناوری جهان - کد خبر : 14276
سه شنبه، ۱۶ آذر، ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۰

اخترفیزیکدانان توضیح می دهند که چرا منظومه شمسی ما شکل کروسان دارد

دانشمندان فرض می کنند که هلیوسفر، فضای نزدیک به خورشید که در آن باد خورشیدی وجود دارد و با محیط بین ستاره ای، پلاسما و میدان مغناطیسی خارجی در تعامل است، از سیارات در برابر تابش ابرنواخترها محافظت می کند. اعتقاد بر این است که هلیوسفر بسیار فراتر از منظومه شمسی ما گسترش یافته است و شکل آن قبلاً به عنوان یک بیضی دنباله دار مانند توصیف شده است.

اخترفیزیکدانان توضیح می دهند که چرا منظومه شمسی ما شکل کروسان دارد

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ایران زمین، بر اساس مطالعه ای که در مجله "Astrophysical" منتشر شده است، شکل عجیب هلیوسفر ما، که چند سال پیش کشف شد و به نظر می رسد شبیه کروسان است، را می توان با جت های هلیوسفر ناپایدار توضیح داد .

به نقل از اسپوتنیک، گروهی از اخترفیزیکدانان از ایالات متحده، روسیه و یونان، به رهبری مراو اوفر از دانشگاه بوستون، بر اساس مطالعات نظری و داده‌های جمع‌آوری‌شده توسط چندین آزمایش فضایی، یک مدل باد خورشیدی جدید با تبادل یون هیدروژن و مدل دینامیکی در مقیاس بزرگ ایجاد کردند.

تاکنون کاوشگرهایی که موفق به رسیدن به مرزهای منظومه شمسی شده اند محدود هستند و تنها دو کاوشگر از مرز هلیوسفر عبور کرده اند و در حال حاضر در فضای بین ستاره ای در حال حرکت هستند.

گفته می‌شود که این مدل یکی از جذاب‌ترین شبیه‌سازی‌های کامپیوتری هلیوسفر است. این نشان داد که شکل فرضی غیرمعمول جدید هلیوسفر را می توان با مرزهای ناپایدار آن توضیح داد. به طور کلی، آن ها توسط جت های هلیوسفر تشکیل می شوند؛ جریان های ماده یونیزه شده، که به عنوان یک پرتو گسترده در امتداد قطب های خورشیدی ساطع می شوند.

این جت‌های خاص به‌طور نامنظم عمل می‌کنند؛ زیرا توسط جریان ورودی ماده بین‌ستاره‌ای منحرف می‌شوند.

اوفر گفت: «چرا ستارگان و سیاهچاله ها و خورشید خود ما، جت های ناپایدار را بیرون می رانند؟ ما این جت‌ها را به‌عنوان ستون‌های نامنظم می‌بینیم و اخترفیزیک‌دانان سال‌ها متعجب بوده‌اند که چرا این اشکال، نمایانگر ناپایداری هستند.»

دانشمندان کشف کردند که علت اصلی، برهمکنش ماده یونیزه شده با اتم های هیدروژن خنثی فضای بین ستاره ای است که در اطراف منظومه شمسی جریان دارد. این پدیده برای فیزیکدانان به خوبی شناخته شده است، که به آن ناپایداری ریلی-تیلور لقب داده شده است و زمانی رخ می دهد که مواد با چگالی های مختلف با هم برخورد می کنند و ماده سبک تر روی ماده سنگین تر فشار می آورد.

 

منبع: www.sputniknews.com

ثبت نظر
نام و نام خانوادگی :
نظر خود را بنویسید :
پربیننده‌ترین اخبار علم و فناوری جهان
پربیننده‌ترین اخبار علم و فناوری جهان
پربیننده‌ترین اخبار
آخرین اخبار
اخبار برگززیده ...
به نظر شما نتیجه برجام چه تاثیری بر معیشت مردم می گذارد؟
تاثیر بسیار مطلوب بر اقتصاد و معیشت مردم
بدون تاثیر
تاثیر بد و مخرب در دراز مدت بر اقتصاد و امنیت ملی
ثبت رای
قیمت لحظه ای
در حال بروز رسانی ...
دلار
بیت کوین
یورو
لیر
پوند
دلار کانادا
یوان چین
کرون سوئد
تمامی قیمت ها به ریال می‌باشد.
در حال بروز رسانی ...
سکه
انس طلا
مثقال طلا
طلای ۱۸
تمامی قیمت ها به ریال می‌باشد.
در حال بروز رسانی ...
نفت برنت
در حال بروز رسانی ...
بورس
در حال بروز رسانی ...
شهروند خبرنگار ...
تقویم روز چهارشنبه، 5 ارديبهشت، 1403
ربات ChatGPT؛ هوش مصنوعی مُچ هوش انسانی را خواباند؟ وقتی هنوز زبان انسانی دست برتر را دارد
تحلیلگر ایران زمین
ربات ChatGPT؛ هوش مصنوعی مُچ هوش انسانی را خواباند؟ وقتی هنوز زبان انسانی دست برتر را دارد

ربات Chat GPT این روزها سروصدای بسیاری به راه انداخته و بسیاری از علاقه‌مندان به این حوزه، هر روز مشغول چت کردن با رباتی هستند که با شما حرف می‌زند، راهنمایی‌تان می‌کند و حتی کارهایتان را با سرعتی باورنکردی انجام می‌دهد؛ آن هم تا حدی زیادی رایگان!