به گزارش پایگاه تحلیلی خبری ایران زمین،نشست نخست وزیران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در تاشکند به اتمام رسید که در پایان 14 سند همکاری به امضای اعضای آن در آمد.
در این اجلاس معاون اول رئیس جمهور آقای اسحاق جهانگیری نیز حضور داشت و 14 سند همکاری نیز به امضا رسید.
این اسناد به امضا رسیده در زمینه های همکاریهای بانکی و مالی،تجارت و سرمایه گذاری حمل و نقل و لجستیک، صنعت، کشاورزی، انرژی، گمرک، نوآوری، فن آوریهای اطلاع رسانی، همکاریهای بین منطقهای، گردشگری، اکولوژیکی و آموزش میباشند.
پیش تر در سال 2003 اسنادی مرتبت با همکاریهای دیجیتالی و فناوریهای پیشرفته به امضا رسیده بود که مدت اعتبار آن به پایان رسید.
نخست وزیران همچنین برنامه مراکز اقتصادی تحلیلی سازمان همکاری شانگهای را تصویب کردند که بر اساس آن در تمام کشورهای عضو سازمان از این مراکز ایجاد خواهد شد.همچنین نظریه همکاریهای متقابل سازمانهای ریلی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای و تصمیم در مورد تنظیم قرارداد بین کشورهای سازمان همکاری شانگهای در خصوص شکلگیری سیستم مدیریت جابجایی کالا تصویب شد.
نخست وزیران کشورهای سازمان همکاری شانگهای برنامه توسعه رفاه اکولوژی شهرهای سازمان همکاری شانگهای و تصمیمی در مورد همکاری های متقابل در زمینه تجارت خدمات بین کشورهای سازمان همکاری شانگهای را تصویب کردند.
سازمان همکاریهای شانگهای – Shanghai Cooperation Organization – (SCO)، سازمانی بیندولتی است که با هدف همکاریهای امنیتی تاسیس شدهاست. این سازمان در سال 2001 میلادی توسط رهبران کشورهای چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان و ازبکستان تشکیل شد. به جز ازبکستان، سایر کشورها، عضو “شانگهای 5” هستند. شانگهای 5 سازمانی است که در سال 1996 میلادی تاسیس شد. این سازمان پس از عضویت ازبکستان تغییر نام داد و به سازمان همکاریهای شانگهای مشهور شد. جمهوری اسلامی ایران افغانستان، مغولستان و بلاروس اعضای ناظر این سازمان هستند.