پومپئو در مصاحبه با فاکس نیوز گفت: "شکی نیست که قاسم سلیمانی در حال برنامه ریزی یک سری حملات قریب الوقوع بود . دقیقا نمی دانیم که این حملات در چه زمانی و در کجا انجام می شدند ولی خطر واقع وجود داشت."
در پی ترور فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران ، دموکرات ها و برخی جمهوریخواهان در کنگره از دولت آمریکا تقاضا کردند دلایل این اقدام را توضیح دهد. برای آنها یک جلسه توجیهی در بسته ای برگزار شد اما با این حال قانونگذاران آمریکایی پاسخ های قانع کننده ای برای سؤالات خود را دریافت نکردند.
روز پنجشنبه ، مجلس نمایندگان ایالات متحده ، که دموکرات ها اکثریت در آنرا در اختیار دارند ، قطعنامه ای را برای محدود کردن حقوق ترامپ برای انجام اقدامات نظامی علیه ایران تصویب کردند.
کاخ سفید از این سند انتقاد کرد و اظهار داشت که قدرت قانون ندارد و الزام آور نیست.
با تشدید تنش ها میان ایالات متحدۀ آمریکا و جمهوری اسلامی ایران، آمریکا در بامداد سوم ژانویه سردار قاسم سلیمانی، فرماندۀ نیروهای قدس سپاه پاسداران ایران را به همراه ابومهدی المهندس معاون سازمان حشد الشعبی عراق در نزدیکی فرودگاه بغداد هدف قرار داده و ترور کرد. بعد از این ترور وحشیانه، دونالد ترامپ شخصا اعلام کرد که دستور این ترور را صادر کرده است. ایران نیز در پاسخ به این اقدام آمریکا، بامداد هشتم ژانویه در عملیاتی با نام "شهید سلیمانی" برای انتقام گیری از ترور فرمانده نیروهای قدس سپاه ایران، به دو پایگاه نظامی آمریکایی در عراق حملات موشکی انجام داد.
اقدام ایران در حمله موشکی به پایگاه های آمریکایی، موجی گسترده از این اقدام ایران رسانه های جهان را فرا گرفت. بعد از جنگ جهانی دوم تا به حال این اولین باریست که ارتش تروریست آمریکا مورد حمله رسمی یک کشور قرار می گیرد.