محمد جواد ظریف، ضمن اشاره به اینکه هرگز در مورد سند بودن امضای جان کری، چیزی نگفته بر اینکه در مدت مذاکرات از این حرف ها زیاد شنیده و جوابی به آن نداده تاکید کرد.
به گزارش ایران زمین به نقل از خبرگزاری ها، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ضمن اشاره به این که سخنانش در دانشگاه تهران درخصوص توان نظامی آمریکا توسط یکی از خبرگزاریها تحریف شد، با تاکید بر اینکه طرف دعوای وی داخلیها نبودند و امثال کری بودند، اظهار کرد که آن سخنرانی گفته آمریکا از نظر تکنولوژی نظامی میتواند به ما حمله کند اما چرا نمیکند؟ چون از مردم ایران و از فرهنگ ایثار و شهادت ما میترسد.
رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان با اشاره به اینکه، من کِی گفتم امضای جان کری سند است؟ تاکید کرد: امکان ندارد بتوانید نقل قولی از من بیاورید که من گفته باشم امضای کری سند است.
وی با اشاره به این که برخی این جمله را به نقل از او ساختهاند و خودشان هم به او حمله کردند و حتی عراقچی هم نگفته امضای کری سند است.
وزیر امور خارجه ادامه داد که در یک جلسه جان کری به او گفته میتواند فردو را بزنند، خیال نکنند فردو جایی است که ما نمیتوانیم بزنیم، گفتم خب به فرض فردو را زدید، بعد چه میشود؟ شما مردم ویتنام را نابود کردید، چه بدست آوردید؟ در عراق و افغانستان چه چیزی بدست آوردید؟ شما میدانید که مردم ایران فرق میکنند. بعد کری گفت برای همین است که نمیخواهیم وارد دعوا شویم.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه به من دستور دادند اول باید آقای اوباما امضا کند تحریمها را برداشته است و سپس شما اقداماتتان را انجام دهید، گفت: دستوری که به من دادند این بود که امضا بگیرید و من هم گرفتم! دستور به من این نبوده که دختر اوباما را گروگان بگیرم تا اجرا بکند! ر روابط خارجی چیزی غیر از امضا نیست که من بتوانم بگیرم. من نمیدانم در برجام چه میتوانستم بگیرم که نگرفتم.
وزیر امور خارجه گفت: وقتی ترامپ از INF بیرون رفت چه کاری توانستند بکنند؟ وقتی ترامپ از یونسکو بیرون رفت و سهمیه سازمان ملل نداد چه کاری توانستند بکنند؟ خب برخی بگویند که من چه باید میگرفتم که نگرفتم.
وی ادامه داد که مذاکره با آمریکا یک ضرورت بوده و نه یک انتخاب، ضرورت آن هم این بود که دیگران ما را مجبور کرده بودند که برای خروج از قطعنامه های شورای امنیت با آمریکا مذاکره کنیم. کسانی که دوست دارند مجددا دوباره قطعنامه ها برگردد یعنی دوباره نسخه یک مذاکره ضروری و مجدد با آمریکا را میپیچند.
وزیر امور خارجه در ادامه تاکید کرد که اعتقاد دارد وزارت خارجه باید بالاتر از سیاست داخلی عمل کند و متاسفانه ما را وارد سیاست داخلی کردند و این به ضرر کشور است.
وی با توجه به رویکردها و تصمیمات کشور در 40 سال گذشته اظهار داشت که ما اشتباه هم زیاد کردهایم و هزینه زیادی به مردم تحمیل کردهایم که نباید این روند ادامه یابد و به خاطر ادامه دادن این روند حتی لجاجت هم کنیم. در عین حال ما حاضر نیستیم بپذیریم ایران مثل کشورهای دیگر حرف گوش کن دیگران باشد یا مثلا مردم بشنوند اگر با فلان کشور رابطه نداریم به خاطر آن است که به ما گفته شده است با او رابطه نداشته باشیم. ما خودمان برای خودمان تصمیم میگیریم.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به برخی انتقاداتی که از سوی حاضرین بیان شد، با اشاره به این که اکثر انتقادات را قبول دارد، تصریح کرد که نباید فراموش کرد آنچه به عنوان یک امر بدیهی تلقی میشود به هیچ وجه بدیهی نیست وی 40 سال است در کار دیپلماسی است و به غیر از این کار هم کار دیگری بلد نیست.
ظریف در ادامه برجام را از موفقترین تجربیات کشور در حوزه دیپلماسی و حتی بالاتر دانست و عنوان کرد که هیچ مذاکرات مهمی در 40 سال گذشته نبوده است که به طور غیر مستقیم یا مستقیم در آن دخالت نداشته باشد اما برجام حتما از برجستهترین تجربیات جمهوری اسلامی ایران است و اگر 10 سال دیگر هم بگذرد باز هم همین را میگوید.
وی تاکید کرد از منافع ایران در برجام دفاع میکندنه از منافع برجام در ایران و اگر از منافع ایران دفاع کند از قدرت خارجی امتیاز میگیرد و این خطی است که در مذاکرات برجام دنبال کرده است.