به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ایران زمین، محمد حاتمی گفت: کرونا باعث توجه مردم به اقدامات پیشگیرانه و تغییر سبک زندگی شده و تکرار برخی رفتارها هم به مرور زمان به عادت تبدیل میشود، اما مردم مطمئن باشند که با رفتن این ویروس منحوس از کشور عادت به تکرار شستن دستها و اقدامات بهداشتی هم از بین خواهد رفت.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور اظهار کرد: ترس از کرونا کشنده تر از خود کرونا برای مردم است.
وی افزود: متاسفانه اقدامات زمینهسازی ذهنی برای این ویروس انجام نشده بود و فقط میگفتند که کرونا در ایران نیست، اما به یکباره اعلام شد که چند نفر در قم فوت کردند و این موضوع استرس و اضطراب زیادی را در مردم ایجاد کرد.
حاتمی با اشاره به اینکه اضطراب و استرس جزو ذاتی ورود ناگهانی این ویروس به کشور است، گفت: درصدی از وجود اضطراب در افراد خوب است، چراکه باعث رعایت اقدامات بهداشتی و خود مراقبتی میشود، اما افزایش میزان استرس باعث کاهش ترشح هورمون کورتیزون در بدن میشود که موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن و نهایتاً بدن آماده بیماریهای صعب العلاج خواهد شد.
حاتمی در ادامه ی صحبت های خود با تأکید بر اینکه مردم باید این اظراب اجتناب ناپدیر را کنترل کنند گفت: در شرایط فعلی که مردم در خانه هستند و سبک زندگی خود را تغییر دادهاند، توصیه میکنیم که از اقداماتی مانند ریلکسیشن و سرگرم کردن خود و اعضای خانواده و مطالعه و نوشتن خاطرات خود برای مقابله با این استرس استفاده کنند و بدانند که تنها افرادی که بیماری زمینهای دارند در اثر این ویروس فوت میکنند و کسانی که سیستم ایمنی قوی دارند از این بیماری نجات پیدا میکنند.
بیماری کووید-۱۹ تنها طی ۹ روز به ۳۳ کشور دنیا سرایت کرد و تاکنون تعداد کشورهای آلوده به این ویروس به ۶۰ مورد رسیده است که البته کشور ما هم از گزند این ویروس در امان نماند؛ به طوری که در روز ۳۰ بهمن ماه ۱۳۹۸، به طور رسمی بروز اولین موارد ابتلا به این بیماری در کشور از سوی وزارت بهداشت گزارش و تایید شد.
در حال حاضر هم تعداد مبتلایان به کروناویروس جدید در ایران مجموعا به ۱۵۰۱ نفر رسیده و متاسفانه ۶۶ نفر هم به دلیل ابتلا به این بیماری جان باختند، اما نباید فراموش کرد که در این میان ۲۹۱ نفر نیز بهبود پیدا کردهاند.
این روزها آنقدر عرصه خبرهای اغراقآمیز درباره شیوع بیماری کووید-۱۹ و مرگ و میر ناشی از آن داغ شده و آنقدر آمار و ارقام ضد و نقیض در این باره با سرعتی فراتر از سرعت انتشار کروناویروس جدید، در شبکههای اجتماعی مجازی میچرخد که شاید اضطراب ناشی از آن حتی بیش از کرونا خطرناک باشد و نهتنها اعتماد عمومی را سلب می کند، بلکه میتواند منجر به ناامیدی و واکنشهای فیزیکی جسمانی مانند تحلیل سیستم ایمنی بدن در مردم شده و آنها را در برابر کووید-۱۹ آسیبپذیرتر کند.
این درحالیست که هشدار، تکرار و آگاهی بخشی مداوم و واقعبینانه درباره کرونا یکی از راههای اثرگذار در مقابله با این ویروس است. برهمین اساس هم "#من_در_خانه_میمانم" راه افتاد و تاکید بر آن شد که افراد نگران نباشند و البته پیشگیری کنند.