به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ایران زمین و به نقل از مهر، ایران چند سالی است که پیشرفت زیادی در حوزه محصولات دانش بنیان و تولید آنها به خصوص در حوزه فناوری نانو داشته است. تاکنون 49 کشور جهان از جمله آلمان، ایتالیا، انگلستان، استرالیا، کانادا، چین و کره جنوبی میزبان محصولات نانویی ایران شده اند. با این وجود طبق برآوردها در بازار 65 میلیارد دلاری این فناوری در سطح جهان در سال 97 سهم ایران نیم درصد بوده است.
30 درصد اقتصاد کشور می تواند مبتنی بر دانش بنیان ها باشد
این درحالی است که با رشد شرکت های دانش بنیان ظرف دو دهه آینده 30 درصد اقتصاد کشور می تواند مبتنی بر دانش بنیان ها و فناوری های پیشرفته باشد که فناوری نانو هم بخش مهمی از آن است. دامنه فعالیت نانو شامل انواع حوزه ها می شود و کافی است شرکت های ایرانی وارد بازار جهانی و صادراتی شوند تا به سرعت سهم ایران از این بازار زیاد شده و تا سال 1404 طبق اسناد بالا دستی بتوانیم 2 درصد این بازار را از آن خود کنیم و به اقتصادی قوی در این زمینه تبدیل شویم.

افتتاح دفتر مشترک فناوری نانو ایران و جین در گوانگجو
نیروی انسانی خلاق ثروت کشور است
به گفته سعید سرکار دبیر ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی، ثروت کشور نیروی انسانی خلاق است که به مدد آنها اقتصاد دانش بنیان رونق می گیرد. ایران با همین همت نیروی انسانی از نظر کمیت و کیفیت پس از چین، آمریکا و هند رتبه چهارم این حوزه را در دنیا دارد و در جایگاهی بالاتر از تمام کشورهای اروپایی قرار می گیرد. همچنین برنامه ای برای گسترش صادرات و ورود محصولات فناورانه این حوزه به بازار های جهانی داریم تا شاهد رشد سهم ایران از بازار جهانی باشیم.