صبح روز جمعه در خبرها آمد که نفت کش ایرانی SABITI ، متعلق به شرکت ملی نفت کش، دچار انفجار در بخش بدنه شده و ساعاتی بعد شرکت ملی نفتکش ایران با اشاره به اینکه هیچ گونه حریقی در کشتی رخ نداده، اعلام کرد که نشت نفت از کشتی متوقف شده است.
به گزارش گروه سیاسی ایران زمین، صبح روز جمعه خبری با این مضمون، روی خروجی برخی خبرگزاری قرار گرفت که حدود ۶۰ مایلی بندر جده عربستان سعودی، یک فروند نفت کش ایرانی متعلق به شرکت ملی نفت کش، با احتمال حمله تروریستی، دچار انفجار در بخش بدنه شده است.
بر اساس این گزارش، دو مخزن اصلی نفت در نفت کش ایرانی SABITI در دریای سرخ، با احتمال حمله تروریستی دچار آسیب شد و نفت موجود در آن دریای سرخ خارج و تمامی کارکنان نفت کش ایرانی، در سلامتی کامل بودند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی: ماجراجویی در آبهای بین المللی بدون پاسخ نمیماند
همان دقایق اولیه اعلام خبر، گزارش های رسیده از وضعیت نفت کش ایرانی، حاکی از شرایط تحت کنترل داشت و در خبرها آمد که کارشناسان در حال بررسی علت انفجار هستند و همان موقع بعضی منابع خبری، احتمال دادند که این حادثه بر اثر انجام اقدامات تروریستی باشد و در پیام شرکت ملی نفت کش، این گمانه زنی ها تکذیب شد.

روز گذشته اما بعد از اخباری که در مورد نفت کش خواندیم، تصاویر جدیدی از نفتکش ایرانی SABITI منتشر شد که نشان می داد، بدنه نفتکش به اندازه قطری بیش از یک و نیم متر سوراخ شده است.
بعد از انتشار این تصاویر، دریابان علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی در خبری اعلام کرد که با بررسی تصاویر ویدیویی موجود و شواهد اطلاعاتی جمع آوری شده، سرنخهای اصلی ماجراجویی خطرناک حمله به نفت کش ایرانی در دریای سرخ بدست آمده است.
وی با اشاره به حمله موشکی بامداد جمعه به نفت کش ایرانی در دریای سرخ، بر بی پاسخ نماندن چنین تعرض هایی تاکید کرد که راهزنی دریایی و شرارت در آبراههای بین المللی که با هدف ناامن سازی رفت و آمد شناورهای تجاری انجام میشود بدون پاسخ نخواهد ماند.
شمخانی با تاکید بر این که کمیته ویژه بررسی موضوع حمله به شناورسابیتی که در نزدیکی سواحل عربستان سعودی در دریای سرخ هدف دو موشک قرار گرفت تشکیل شده، اعلام کرد که گزارش آن به زودی به مراجع ارایه میشود.
واکنش عربستان: قصد کمکرسانی داشتیم
کمی بعد از انتشار تصاویر جدید از بدنه نفت کش، سخنگوی اداره مرزبانی دولت سعودی در اولین واکنش به حادثه نفتکش ایرانی در دریای سرخ، مدعی شد که قصد کمکرسانی به این نفتکش را داشته، اما نفتکش ایرانی جی پی اس خود را خاموش کرده و تماسها را بی پاسخ گذاشته است.
دراین بیانیه آمده که در ساعت ۱۱:۴۷ دقیقه روز جمعه، یک ایمیل از ایستگاه ساحلی جده دریافت شده که حاوی پیام ناخدای نفتکش SABITI با پرچم ایران بوده و در پیام ناخدای نفتکش آمده بود که دماغه نفتکش دچار شکستگی شده و مواد نفتی در حال نشت کردن به داخل دریاست.
در ادامه این بیانیه آمده، هنگامی که در حال تحلیل اطلاعات از سوی مراکز هماهنگی جهت امدادرسانی بودیم، مشخص شد که نفتکش به مسیر خود ادامه داده و از مسافت ۶۷ مایل دریایی ساحل جده دور شده است و همچنین جی پی اس خود را نیز خاموش کرده و به تماسها پاسخگو نیست.
در پی این ماجرا، بر اساس اعلام سید عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه، بررسی های انجام شده توسط شرکت ملی نفتکش ایران نشان میدهد که کشتی ایرانی از مکانی نزدیک به کریدور عبوری این نفتکش از شرق دریای سرخ، دو بار و به فاصله حدود نیم ساعت مورد هدف قرار گرفته و آسیب دیده است.
واکنش کشورهای دیگر
حمله به نفتکش SABITI واکنش برخی کشورهای دیگر را نیز درپیداشت و گنگ شوانگ، سخنگوی وزارت امورخارجه چین در واکنش به هدف قرار گرفتن نفتکش ایرانی سابیتی از طرفین مربوطه خواست تا به وسیله همکاری با یکدیگر صلح و ثبات را در منطقه حفظ کنند و وزارت امور خارجه روسیه نیز اعلام کرد هنوز برای تشخیص مقصر انفجار نفتکش ایرانی در دریای سرخ زود است و «پیت پاگانو»، سخنگوی ناوگان ۵ نیروی دریایی آمریکا اظهار کرد که آنها «از گزارشهای این حادثه آگاه هستند.»
افزایش قیمت نفت خام
سرانجام ماجرای نفتکش SABITI به اینجا ختم شد که، بهای هر بشکه نفت خام در بازارهای جهانی افزایش یافت.