استیون منوچین، وزیر خرانه داری آمریکا در نشستی خبری اعلام کرد فرانسه نمی تواند بدون موافقت آمریکا 15 میلیارد دلار اعتبار به ایران واگذار کند و تاکید کرد که سیاست فشار حداکثری بر ایران ادامه خواهد داشت.
فرانسه در هفته های اخیر تلاش های زیادی را در جهت دستیابی به توافق با ایران انجام داد تا ایران از کاهش تعهدات برجامی خود منصرف شود؛ اقداماتی که اوج آن دعوت از وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران برای حضور در حاشیه اجلاس گروه ۷ درفرانسه بود.
قرار بود پاریس یک خط اعتباری ۱۵ میلیارد دلاری در اختیار تهران قرار دهد که با مخالفت آمریکا روبرو شده است.
پیشتر ایران اعلام داشت در صورتی آمادگی مذاکره را دارد، که 15 میلیارد دلار در اختیار ایران قرار گیرد. عباس عراقچی از دیپلمات های ارشد ایران در این باره اظهار داشت :
به دنبال تماس های تلفنی آقای مکرون رئیس جمهور فرانسه، به او تاکید شد که یا اروپا می بایست از ایران نفت خریداری کند و یا معادل فروش نفت را به صورت خط اعتباری، که با درآمدهای نفتی ایران تضمین میشود و در حقیقت به نوعی به معنای پیش فروش نفت است، در اختیار ایران قرار دهد.
عراقچی افزود :
بعد از دریافت ۱۵ میلیارد دلار جمهوری اسلامی آمادگی گفتگو با کشورهای ۱+۴ را دارد اما واقعیت آن است که هنوز در خصوص دستور کار این گفتگوها اختلاف نظرهای جدی بین طرفین وجود دارد.
ایران همچنین تاکید کرده است که به هیچ عنوان درباراه خط قرمز های خود مذاکره نخواهد کرد.