تحلیلگر ایران زمین تورم زدایی از حرف تا عمل: راهکار های عملی برای مقابله با آن
تفکر غالب در بدنه برنامه ریزان دولتی آن است که از طریق مالیاتهای غیرمستقیم درآمدهای بیشتری کسب نموده و ارزش بدهیهای خود را کاهش میدهند.
محمد جواد ظریف، با انتشار مقاله ای در روزنامه الرای کویت، جزییات طرح صلح هرمز را تشریح کرد.
به گزارش ایران زمین، عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه از انتشار مقاله دکتر محمد جواد ظریف، وزیر خارجه درخصوص "طرح صلح هرمز" در شماره امروز پنجشنبه ی روزنامه الرای کویت خبر داد.
سید عباس موسوی با اعلام این خبر در توئیتر، ترجمه فارسی آن را منتشر کرده است که گزیده ای از آن را در ایران زمین مرور می کنیم.
محمد جواد ظریف در این مقاله، با بیان این که روزانه حدود 15 میلیون بشکه نفت از منطقه هرمز در اختیار مصرف کنندگان قرار میگیرد و همزمان حجم انبوهی از کالا میان کشورهای وابسته به این منطقه و بیرون آن دادوستد میشود، از اهمیت راهبردی منطقه هرمز در تجارت بین الملل و انرژی سخن گفته است.
به گفته وزیر امور خارجه کشورمان در این مقاله، برای کشورهای منطقه، امنیت و ثبات با هدف تضمین دسترسی به بازارهای بین المللی ضرورتی انکارناپذیر است و قرنها است که امنیت منطقه را کشورهای منطقه تامین می کنند و آن بدون همکاری و تعامل میسر نیست.
بر اساس این مقاله، محمد جواد ظریف معتقد است که شرایط بحرانی کنونی ما را باید به این باور برساند، آن چه که منطقه برای نیل به امنیت پایدار بدان نیاز حیاتی داشته و متاسفانه تاکنون از آن بی بهره بوده، رسیدن به این باور مشترک است که امنیت از طریق خریدهای هنگفت تسلیحات و پیمانهای نظامیبا قدرتهای خارجی که با مداخلات مکرر و حمایت از رژیم صهیونیستی بیشترین تهدید را متوجه امنیت منطقه کردهاند حاصل نمیشود، بلکه امنیت در گرو اعتماد و تکیه بر مردم و توانمندیهای ملی و تقویت ارتباطات حسن همجواری با دیگر کشورهای منطقه است. منطقه ما از فقر گفتمان جامع منطقه ای در حوزههای مختلف رنج میبرد که می تواند ریشه صلح و آبادانی را برای همیشه بخشکاند.
رئیس دستگاه دیپلماسی در این مقاله تاکید کرده است که منطقه ما، بیش از متهم سازیهای ، لفاظیهای تند و ستیزه جویانه و انباشت و رقابت تسلیحاتی به گفتمان درون منطقه ای نیازمند است.
به اعتقاد ظریف، جمهوری اسلامی ایران در گذشته با درک خطرات پیش رو، دو ابتکار «مجمع گفتگوی منطقه ای» و «پیمان عدم تعرض» را پیشنهاد داده است. اکنون با آگاهی از افزایش تهدیدات و چالش ها، برای نجات منطقه از لبه پرتگاه ویرانی، ضرورت تحقق گفتمان جدید در منطقه را بیش از گذشته احساس میکنیم؛ حفاظت از منطقه را مسئولیت مشترک تمامیکشورهای متعلق به آن می دانیم و اطمینان داریم با مشارکت تمامیکشورهای حوزه هرمز می توان در امواج پرتلاطم، منطقه را به ساحل آرامش و پیشرفت و شکوفایی هدایت نمود.
وزیر امور خارجه، تامین امنیت منطقه ای را مسئولیت اصلی همه کشورهای منطقه دانست و نوشت: امنیت باید درون زا و با پرهیز از مداخلات خارجی باشد.
به گفته ظریف، سرنوشت مردم و ملت های منطقه خلیج فارس بنا به علقههای مشترک دینی، فرهنگی، سنتی، تاریخی، جغرافیایی و خانوادگی به یکدیگر پیوند خورده است و امنیت در آن قابل تجزیه و تفکیک نیست، یا همه از امنیت در این منطقه بهره میبرند یا همه از آن محروم میشوند. بر این مبنا «پویش صلح هرمز» توسط رئیس جمهور روحانی در سخنرانی خود در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد ارائه گردید.
محمد جواد ظریف در این مقاله با تشریح «پویش صلح هرمز» از مشارکت هشت کشور وابسته به آن شامل پادشاهی عربستان سعودی، جمهوری عراق، سلطنت عمان، امارات عربی متحده، دولت کویت، دولت قطر، پادشاهی بحرین و جمهوری اسلامی ایران خبر داد که به اعتقاد وی ظرفیت لازم و کافی برای تحقق امنیت فراگیر در منطقه از طریق گفتمان درون منطقه ای برخوردار است.
بر اساس این مقاله، این طرح بر اصولی چون تعهد به اهداف و اصول ملل متحد، حسن همجواری، احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی، خدشه ناپذیری مرزهای بینالمللی، حل و فصل مسالمت آمیز تمامی اختلافات، رد تهدید یا توسل به زور و یا مشارکت در هرگونه ائتلاف یا پیمان نظامی علیه یکدیگر، عدم مداخله در امور داخلی و روابط خارجی یکدیگر، احترام به مقدسات و نمادهای (رموز) ملی، مذهبی و تاریخی یکدیگر و احترام متقابل، منافع متقابل و جایگاه برابر کلیه دولتهای منطقه استوار است و دستیابی به اهداف عالی شامل ارتقای صلح، ثبات، پیشرفت و رفاه کلیه دولتها و مردمان منطقه، تشویق تفاهم متقابل و روابط صلح آمیز و دوستانه، همکاری در ریشهکن کردن تروریسم، افراطیگری و تنشهای فرقهای، خنثی سازی تنشها و حل و فصل کلیه اختلافات و درگیریها به شیوه مسالمت آمیز و از طریق گفتگو، تقویت ارتباطات و هشدارهای پیشگیرانه، تأمین همگانی امنیت انرژی، آزادی کشتیرانی و انتقال آزادانه نفت و سایر منابع، حمایت از محیط زیست و گسترش همکاری، تعامل، کسب و کار، تجارت و سرمایهگذاری در سطوح و حوزههای مختلف در میان دولتها، مردمان و بخش خصوصی را دنبال میکند.
پیمان عدم تجاوز و عدم مداخله، کنترل تسلیحات و اقدامات اطمینان ساز، ایجاد مناطق عاری از سلاحهای کشتار جمعی، ارتباطات نظامی و تبادل اطلاعات و دادهها، خطوط تماس دائمی، سامانههای هشدار پیشگیرانه، مبارزه با مواد مخدر، تروریسم و قاچاق انسان، بهبود امنیت انرژی و آزادی کشتیرانی برای همه، سرمایهگذاری مشترک در نفت، گاز، انرژی، ترانزیت و حمل و نقل، ارتقای تعاملات بخش خصوصی، کسب و کار و تجارت، همکاریهای فرهنگی و اجتماعی از جمله گفتگوی بین مذاهب، تبادلات فرهنگی و توریسم، همکاریهای علمی از جمله تبادل دانشمندان و دانشجویان، و پروژههای مشترک علمی و فناوری، همکاری در حوزههای نوظهور سایبری منجمله امنیت سایبری، ایمنی هستهای، حفاظت از محیط زیست به ویژه محیط زیست دریایی و آثار منفی گرد و غبار و ریزگردها و همکاریهای انساندوستانه به ویژه در مورد مهاجران، پناهجویان و افراد بیخانمان می تواند از مصادیق حوزههای همکاری و موضوعات مورد بحث در گروههای اقدام و نشست های 8 کشور در نظر گرفته شوند.
به گفته محمد جواد ظریف، همچنین از ظرفیت سازمان ملل برای ایجاد یک پوشش بین المللی و رفع نگرانیهای احتمالی برخی از طرف ها و تامین منافع مشروع جامعه بین المللی استفاده خواهد شد.
وزیر امور خارجه کشورمان در پایان این مقاله تاکید کرد، رییس جمهور روحانی مرا مأمور کردهاند که برای اطلاع از نظرات دولتها و نخبگان منطقه و تکمیل و تقویت پیمایش صلح هرمز مشورتهای خود را شروع نمایم. نخبگان، اندیشکدهها و بخش خصوصی میتوانند با ارائه نظرات و پیشنهادهای سازنده به شکلگیری و تقویت پیمایش صلح هرمز کمک نمایند و ما امیدوارانه به تحقق این ابتکار در انتظار واکنش مثبت کشورهای منطقه بدان هستیم و آمادگی خود را برای ورود به گفتگوی جامع و فراگیر در چارچوب اصول و اهداف فوق الذکر اعلام می داریم.
تفکر غالب در بدنه برنامه ریزان دولتی آن است که از طریق مالیاتهای غیرمستقیم درآمدهای بیشتری کسب نموده و ارزش بدهیهای خود را کاهش میدهند.
ربات Chat GPT این روزها سروصدای بسیاری به راه انداخته و بسیاری از علاقهمندان به این حوزه، هر روز مشغول چت کردن با رباتی هستند که با شما حرف میزند، راهنماییتان میکند و حتی کارهایتان را با سرعتی باورنکردی انجام میدهد؛ آن هم تا حدی زیادی رایگان!
شواهد نشان می دهد که یکی از دو دشمن اصلی ایران یعنی آمریکا و اسرائیل در حمله اخیر در اصفهان نقش داشته و در این اقدام، با یکی از دو کشور آذربایجان و اوکراین همکاری کرده است.