به گزارش گروه سلامت خبرگزاری ایران زمین، دانشمندان برای مقابله با تومورهای سرطانی در موشها برای نخستین بار به دستکاری سلولهای مغز استخوان دست زده و با این کار سرعت گسترش تومورها را کند کردهاند.
مزیت استفاده از سلولهای مغز استخوان هر بیمار، سازگاری آنها با بدن فرد و پس زده نشدن آنها توسط اشخاص است که به درمان موثر افراد کمک میکند.
شایان ذکر است، یکی از معضلاتی که بر سر افرادی است که عضو پیوندی دریافت میکنند، واپس زدن آن عضو توسط بدن میزبان است. در این حالت، سیستم ایمنی بدن با عضو جدید همانند یک عامل خارجی مخاطرهآمیز برخورد کرده و به آن حمله میکند. این مسئله برای برخی از افرادی که مبتلا به سرطان هستند و مغز استخوان دریافت میکنند نیز تحت شرایطی خاص، رخ میدهد.
طی پژوهشهایی که انجام شده، دانشمندان شیوهای را بر روی موشها آزمایش کردهاند که علاوه بر به حداقل رساندن خطر پس زدن مغز استخوان روند رشد سلولهای سرطانی نیز کند شد.
پژوهشگران میگویند اجرای موفقیت آمیز این روش بر روی موش ها، امیدواری به درمان سرطانهایی مانند پروستات و لوزالمعده را در انسان ها افزایش می دهد.
محققان مرکز سرطان جان هاپکینز میگویند با استفاده از سلولهای مغز استخوان افراد برای مقابله با تومورهای سرطانی، سیستم ایمنی بدن برای درمان همراهی بیشتری نشان میدهد و پیذیرای عضو پیوندی میشود.
با پیشرفت این روش درمانی میتوان در آینده از سلولهای مغز استخوان برای درمان برخی سرطانهای دیگر که سرعت رشد آنها پایین است، مانند سرطانهای مغز، روده بزرگ و غیره نیز استفاده کرد.
پژوهشگران برای رسیدن به نتایجی که بتوان این شیوه را برای درمان انسان نیز استفاده کنند، در حال تحقیق و آزمایش هستند.