چندی پیش بود که خبر خودسوزی یک دختر هوادار استقلال همه ما را در شوک فرو برد، کمی بعد هشتک دخترآبی شبکه های اجتماعی را فرا گرفت. سحر خدایاری، در یک اقدام عجولانه و احساسی مقابل دادگاه انقلاب تهران اقدام به خودسوزی کرد. البته به نقل از خانواده وی، سحر دچار مشکلات روحی دیگری هم بوده و یکبار هم اقدام به خودکشی کرده است.

هرچند مسئولین مربوطه اعلام کردند که اصلا چنین حکمی صادر نشده بود و یک فرد غیر مسئول این خبر را به سحر خدایاری گفته است. در هر صورت این اتفاق تلخ باعث شد تا یک حمایت گسترده و جهانی از امکان حضور زنان در استادیوم های فوتبال صورت بگیرد، از بازیگران و ورزشکاران داخلی گرفته تا باشگاه ها و بازیکنان خارجی همگی خواستار لغو ممنوعیت حضور بانوان در استادیوم ها شدند.
فدراسیون بین المللی فوتبال(فیفا) در واکنش به این اتفاق پیامی را منتشر کرد که در آن ضمن تسلیت به خانواده و دوستان سحر خدایاری از مقامات ایرانی خواسته شده تا زمینه حضور بانوان در استادیوم ها را فراهم کنند. مسئولان فیفا چند روز قبل ضمن بازدید از امکانات سخت افزاری استادیوم آزادی اعلام کردند که به قوانین داخلی کشور ها احترام می گذارند، اما کماکان پیگیر حضور بانوان در ورزشگاه نیز هستند.


در 24 مهر 1397 بود که برای اولین بار پس از انقلاب تعدادی از بانوان به صورت گزینش شده برای تماشای بازی دوستانه ایران و بولیوی وارد استادیوم آزادی شدند. بعد از آن وزیر ورزش پیشنهاد حضور بانوان در بازی پرسپولیس و السد را داد، اما با توجه به حساسیت و پرشدن ورزشگاه این امر صورت نگرفت. تا اینکه در 20 آبان 97 و بازی فینال لیگ قهرمانان آسیا بین پرسپولیس و کاشیما ژاپن، با توجه به فشارهای فیفا و ای اف سی بخشی از استادیوم برای حضور بانوان در نظر گرفته شد. بعد از این دو اتفاق دیگر شاهد حضور زنان در استادیوم های فوتبال نبودیم.
مقامات دولتی واکنش های متفاوتی را نسبت به اجازه ورود بانوان به استادیوم های فوتبال داشتند.


واعظی رئیس دفتر ریاست جهوری در مصاحبه ای عنوان کرد : حضور بانوان در استادیوم های فوتبال از نظر دولت مانعی ندارد، اما در شرایط فعلی و با توجه به درگیری ها و فحاشی هایی که شاهد هستیم انجام این امر به مصلحت نیست.
لعیا جنیدی معاون حقوقی رئیس جمهور هم اظهار داشت : در دولت جمهوری اسلامی سلب حق معنایی ندارد و از نطر ما حضور بانوان در استادیوم ها هیچ منع قانونی ندارد.
وی در واکنش به این خبر که مراجع مخالف این اتفاق هستند و وزارت ورزش هم قدرت اعلام نظر خود را ندارد گفت : دولت همیشه سعی داشته با تعامل این قضایا را حل کند و این تصمیم جدی دولت است.


با توجه به اینکه کشور های همسایه هم مدتی قبل شرایط حضور زنان را در استادیوم های فوتبال مهیا کردند، مقامات ایرانی در تلاش هستند با فراهم کردن ساختار های لازم و فرهنگ سازی تماشای خانوادگی فوتبال در ورزشگاه ها، منزلت جمهوری اسلامی ایران را که همواره پیشرو آزادی خواهی و حمایت از حقوق بانوان در منطقه بوده را ارتقا ببخشند.
البته از مقامات ذی ربط خبر می رسد که از این به بعد بانوان می توانند در تمام بازی های ملی حضور داشته باشند، پس در تاریخ 18 مهرماه بازی ایران و کامبوج از رقابت های مقدماتی جام جهانی در ورزشگاه آزادی و با حضور بانوان برگزار خواهد شد.
فیفا در جدیدترین بیانیه خود که به موضوع بازید از ایران پرداخته چنین نوشت :
گروهی از کارشناسان ما برای گفتگو راجب اقدامات انجام شده در مورد اجازه ورود بانوان به استادیوم ها به تهران سفر کردند، تیم های ملی ایران و کامبوج در تاریخ 10 اکتبر به مصاف هم می روند و قرار بر این است زنان نیز در این بازی حضور پیدا کنند. فیفا تاکید دارد که هیچ محدودیتی در فروش بلیت نباید اعمال شود. بر این اساس زنان ایرانی باید بدون محدودیت ظرفیت و با توجه به میزان تقاضا نسبت به خرید بلیت و تماشای بازی اقدام کنند.
با توجه به تلاش هایی که وجود دارد و پیگیری های متعدد هواداران فوتبال، بعید نیست تا شاهد حضور بانوان در ورزشگاه برای تماشای بازی های باشگاهی نیز باشیم. البته تحقق این امر نیازمند توسعه زیرساخت ها و بهبود امکانات رفاهی و سخت افزاری در استادیوم ها خواهد بود.