مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی با تاکید بر اینکه بدون دیدگاه سیاسی در مورد فعالیت های اتمی ایران نظارت خواهند کرد، افزود: آژانس در قبال ایران رفتاری منصفانه، قاطع و بی طرف خواهد داشت.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ایران زمین و به نقل از ایرنا، رافائل گروسی مدیر جدید آژانس بین المللی انرژی اتمی درگفتگو با با نشریه اشتاندارد اتریش گفت: آژانس وظایف مهمی از جنبه های مختلف دارد و باید این وظایف را کاملا با صراحت و با انرژی انجام دهد. جایی که ما وظیفه نظارت داریم باید حقیقت رایافته و با دقت کاری که لازم است را انجام دهیم.
گروسی افزود: در حال مذاکره با ایران هستیم زیرا روند بازرسی بر روی فعالیت های یک کشور باید همراه با گفت وگو و مذاکره با آن کشور باشد. البته هنوز اطلاعات لازم را از ایران دریافت نکرده ایم اما در ارتباط با تهران هستیم. قصدمان نظارتی منصفانه در عین حال قاطع و بی طرف است. اما اینکه ایران چقدر فرصت دارد تا اطلاعات لازم را به ما بدهد باید بگویم دریافت اطلاعات و تجزیه و تحلیل و بررسی آنها فنی و زمانبر است. باید تضمین بدهیم که این کار در نهایت عدالت انجام شده و بدون کمترین اشتباه است. با تمامی این ها من به اینکه همیشه در حال گفت و گو با کشوری باشیم اعتقادی ندارم.
وی گفت: حفظ برجام یا تخریب آن وظیفه آژانس نیست. ورود ما به عرصه سیاست سبب تخریب آزانس و جایگاهش خواهد شد. باید خاطر نشان کنم ما نمی توانیم سناریو بنویسیم. به عنوان مدیر کل باید ببینم چه اطلاعاتی داریم اگر مشکلی بود مطمئنا برخورد می کنم. اما بدون توجه به اطلاعاتی که داریم نمی توانم به نظر و عقیده شخصی ام عمل کنم