دیابت از ان دسته بیماری هایی است که گفته می شود درمان قطعی ندارد و باید با مصرف دارو آن را کنترل کرد، اما محققان در تازه ترین تحقیقات خود به روشی دست یافتند که می تواند بدون مصرف دارو دیابت را درمان کند.

دانشمندان ماساچوست آمریکا با بهره گیری از رویکرد فوتوژنیک، سلول های تولید کننده انسولین به نام بتا را طوری دستکاری کرده اند که می تواند با تابش نور تا دو سه برابر از میزان طبیعی خود انسولین بیشتری تولید کند. این روش بر اساس پروتئین هایی عمل می کند که در اثر تابش نور نوع فعالیت خود را عوض می کنند.
محققان برای بهره مندی از این ویژگی ، ژنی خاص را وارد سلول های بتا کرده اند که آنزیم موسوم به PAC را کنترل می کند. این آنزیم با تولید مولکول هایی که با دریافت نور آبی فرآیند تولید انسولین در سلولهای بتا را افزایش می دهد فعالیت می کند.
محققان با پیوند سلول های دستکاری شده بتا در زیر پوست موش های مبتلا به دیابت دریافتند که تابش نور آبی باعث بهبود تنظیم قند خون در بدن موش ها می شود.
این محققان معتقدند که استفاده از نور در فعال کردن فرآیند بیولوژیکی تولید انسولین، امکان کنترل بهتر میزان قند خون در کسانی که مبتلا به دیابت هستند را فراهم می کند و این افراد بدون نیاز به دارو می توانند میزان قند خون خود را تنظیم کنند.
دیابت از طریق ناتوان شدن بدن انسان برای تولید انسولین به جود می آید، انسولین توسط لوزالمعده تولید شده و نقش استفاده از قند به عنوان بزرگترین منبع انرژی بدن را بر عهد دارد.
قند خون بالا می تواند بر همه ارگان های بدن تاثیر بگذارد، از جمله بیماری هایی که در اثر دیابت شکل می گیرند می توان به سکته قلبی، نارسایی کلیه، ناتوانی جنسیريال نابینایی و عفونت هایی که به قطع عضو منجر می شود اشاره کرد.