به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ایران زمین، ازآنجاکه تاکنون هیچ دارویی جهت درمان مبتلایان به کووید 19 یافته نشده و نیز واکسنی برای پیشگیری از ابتلا به آن در دسترس نیست، لذا همچنان تنها گزینه موثر جلوگیری از ابتلا به آن با رعایت اصول بهداشتی فردی و جمعی است.
این امر فقط با رعایت فاصلهگذاری فیزیکی و غربالگری افراد مبتلا از دیگران است. ایم اکر با چالشهای متعددی روبهرو است که یکی از آنها وجود مبتلایان بدون علائم بالینی است که از آنها با عنوان ناتقلان خاموش یاد میشود.
تشخیص به موقع مبتلایان از انتقال انفجاری این ویروس به طرز چشمگیری میکاهد. در ماه آوریل، محققان "موسسه علوم اعصاب راکفلر"(RNI) و "دانشگاه ویرجینیا غربی" (WVU) با کمک "علی رضایی" (Ali Rezai) پژوهشگر ایرانی توانستند با کمک مدلهای پیشبینی هوش مصنوعی و حلقههای شرکت"اورا" (Oura) علائم بیماری کووید-۱۹ را پیش از ظهور پیشبینی کنند. اکنون محققان ادعا میکنند که پلتفرم دیجیتالی آنها میتواند علائم مرتبط با بیماری کووید-۱۹ را تا سه روز زودتر با دقت بیش از ۹۰ درصد تشخیص دهد.
این رویکرد مبتنی بر علوم اعصاب است و از شرکتکنندگان میخواهد تا استرس، اضطراب، حافظه و سایر بیومتریکهای روانشناختی و شناختی را در برنامه RNI / موسسه علوم اعصاب راکفلر وارد کنند.
حلقه هوشمند اورا میتواند دادههای فیزیولوژیکی مانند درجه حرارت بدن، تغییر ضربان قلب، ضربان قلب در حال استراحت، ضربان تنفس و الگوهای خواب را جمعآوری کند. این پلتفرم نیز دادههای جمعآوری شده توسط برنامه RNI و حلقه را با مدلهای هوش مصنوعی ترکیب میکند.
"علی رضایی"، رئیس اجرایی موسسه علوم اعصاب راکفلر گفت: ما احساس میکنیم که این پلتفرم میتواند گزینه مناسبی برای محافظت از کارکنان مراقبتهای بهداشتی و افراد در این زمان و شیوع بیماری کووید-۱۹ باشد.
محققان دانشگاه کالیفرنیا سانفرانسیسکو (UCSF) همچنین در حال بررسی چگونگی استفاده از حلقه اورا برای تشخیص علائم ویروس در کارکنان فوریتهای پزشکی هستند.