اسحاق جهانگیری بر ضرورت پیشگیری از فساد تاکید داشته و برخورد و مجازات افراد فاسد را به تنهایی کافی نمی داند. وی گفت: اراده بسیار مصمم و جدی برای مبارزه با فساد در راس نظام قرار دارد و در سطح جامعه نیز حساسیت ها نسبت به فساد بسیار بالاست.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ایران زمین و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رئیس جمهور، اسحاق جهانگیری شب گذشته در جلسه هم اندیشی جمعیت ها و تشکل های مردم نهاد در حوزه مبارزه با مفاسد اقتصادی و ارتقا سلامت اداری، با اشاره به نگرانی افکار عمومی جامعه در مورد فساد اظهار داشت: باید هر سه قوه با همکاری نهادها و تشکل های مردمی در مبارزه با فساد کوشیده و با بالابردن هزینه فساد، شرایط سخت و پر هزینه ای برای مفسدین بوجود آوریم.
وی با اشاره به دغدغه های رهبر معظم انقلاب در خصوص فساد و مبارزه با آن افزود: مقام معظم رهبری 18 سال قبل فرمانی 8 ماده ای به سران قوا در مورد مبارزه هدفمند و همه جانبه و سازمان یافته با مفاسد اقتصادی صادر فرمودند. آن زمان با اینکه فساد در جامعه به وسعت و تنوع امروز نبود ولی رهبر معظم انقلاب تاکید داشتند که فساد هر گونه و هر اندازه ای هم باشد باید ریشه کن شود. امروز فساد موجود در کشور در ابعاد و زمینه های مختلفی وجود داشته و باید با مطالعه و آسیب شناسی دقیق برای مبارزه با آن اقدام کنیم.
جهانگیری اظهار داشت: دولت در تصمیم گیری ها و سیاست گذاری هایش، همواره از نظرات و دیدگاه های بخش خصو.صی و سمن ها بهره برده و به دلیل اهمیت این کاراز تمامی دستگاه های اجرایی و کمیسیون های مختلف دولت خواسته ایم قبل از طرح هر موضوع و پیشنهادی در جلسات هیئت دولت، حتما نظر و فکر تشکل های بخش خصوصی پیرامون آن موضوع را جویا شوند.
معاون اول رئیس جمهورتصریح کرد: سمن ها و تشکل های مردمی بدون داشتن منافع و تنها با نیت اصلاح و پاکسازی جامعه با فساد مبارزه می کنند. برهمین اساس دولت از فعالیت آنها استقبال می کند.در خصوص مسائل و مشکلات مهم کشور هم باید تاکید کنم زمانی موفق به حل آنها می شویم که در مورد آنها تعریف مشترک داشته و به تفاهم رسیده باشیم.
جهانگیری ادامه داد: در برخورد با مفسدین و متخلفین هم باید با جدیت عمل کرده و بدون هیچ گونه تبعیض و اغماضی آنها را مجازات کرد. البته باید در خصوص زمینه ایجاد فساد و شناسایی گلوگاه های آن نیز اقدام کنیم.
وی افزود: جلسات ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی بطور مستمر تشکیل می شود البته در ابتدای کار دولت فعلی نمایندگان دستگاه قضایی بدلیل برخی اختلاف نظرها در جلسات حاضر نمی شدند ولی با تعامل خوب دولت الان جلسات با حضور همه اعضا قوای سه گانه بطور منظم برگزار می شود.
جهانگیری با اشاره به نقش سامانه ها در ایجاد شفافیت و پیشگیری از بروز فساد گفت: سامانه جامع تجار که لرابرفارزز در دست طراحی است. اهمیت این طرح برای مقام معظم رهبری آنقدر بالاست که پس از قرائت گزارش مربوط به این سامانه فرمودند، اگر دستگاهی در خصوص تکمیل و اجرای این سامانه همکاری لازم را انجام نداد، به دستگاه قضایی معرفی شده و مورد برخورد قرار بگیرد.