به گفته رئیس سازمان ملی استاندارد ایران، بر اساس آزمایشهای استانداردی که هرسال در دو فصل گرم و سرد انجام می شوند، بنزین تولید داخلی هیچ مشکلی از نظر شاخص های گوگرد، بنزن و آروماتیک ها نداشته و به هیچ وجه آلاینده نیست.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ایران زمین و به نقل از سامانه خبری سازمان ملی استاندارد ایران، نیره پیروز بخت رئیس این سازمان در نشست خبری امروز با اشاره به نقش خودروهای فرسوده در آلودگی هوای کلانشهرها گفت: آزمایش استاندارد انجام شده، نشان داد که بنزین تولید شده در کشورمان که خودروهای استاندارد و سالم استفاده می کنند، آلاینده نیست اما خودروهای فرسوده که نقش زیادی در آلودگی هوا دارند نیز از بنزین استاندارد استفاده می کنند. در مورد گازوئیل هم هرچند تکلیفی برای آزمایش آن نداریم اما در مواردی که خودمان آزمایش کردیم مشخص شد که گازوئیل مصرفی نیز آلاینده نیست بلکه کامیون ها و خودروهای سنگین فرسوده که تعدادشان کم نیست و از گازوئیل استفاده می کنند، نقش زیادی در آلودگی هوا دارند. موتورخانه واحدهای تجاری و دولتی نیز در فصول سرد سال سبب بالارفتن میزان آلاینده ها در هوا می شوند. بر همین اساس تعداد دو هزار و ششصد موتورخانه واحدهای تجاری و اداری را در 6 ماه اول امسال مورد بازدید قرار دادیم .
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران افزود: همزمان با افزایش قیمت بنزین، بازدید و بررسی وضعیت نازل های سوخت جایگاه های فروش بنزین نیز توسط کارشناسان این سازمان انجام شد که در آبان ماه از 5 هزار و 100 نازل بازرسی شده، 215 نازل بدلیل کم فروشی پلمپ شدند. از تعداد 4 هزار و 978 نازل بازدید شده در آذر ماه، 163 نازل و در هفته گذشته نیز35 مورد از هزار نازل توسط کارشناسان بدلیل کم فروشی پلمپ شدند.
نیره پیروز بخت با تاکید بر اینکه بررسی های انجام شده توسط سازمان پس از انتشار خبر توزیع کیک های حاوی قرص مشخص کرد که این کار با هدف تشویش اذهان عمومی و ایجاد نا امنی و اخلال در صنایع غذایی و اقتصاد کشور انجام شده زیرا قرار دادن قرص ها در فرآیند تولید کیک ها امکان پذیر نیست. در همین زمینه تاکنون دوهزار و 360 مورد بازرسی در بازار شهرستان های مختلف توسط سازمان صورت گرفته که در بیشتر موارد مشکلی وجود نداشت. تنها دو مورد در زنجان و گنبد کاووس البته هر دو در بوفه مدرسه، کیک آلوده مشاهده شده که اقدامات لازم صورت گرفت. این دو مورد را نباید به تمامی کل کشور و همه مواد غذایی سرایت بدهیم. انتشار این اخبار بر صنعت غذایی، صادرات و در نتیجه اقتصاد کشورمان تاثیر منفی می گذارد برای همین با عاملان این کار برخورد لازم خواهد شد. در خصوص نوع قرص ها چون دارویی بودند، وزارت بهداشت باید آنها را بررسی کند.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران با اشاره به اخبار منتشر شده در فضای مجازی پیرامون ذرت های وارداتی آلوده و توزیع قسمتی از آن در کشور گفت: این ذرت ها کپک زده هستند بنابراین امکان توزیع و استفاده از آن ها در صنایع غذایی وجود ندارد. این ذرت ها همچنان در گمرک بوده و هیچ مقداری از آن در داخل کشور توزیع نشده است. البته حتی اگر این ذرت ها به سم آفلاتوکسین آلوده باشند هم باز در عرض دو ساعت سبب مرگ و میر نمی شوند زیرا این سم در دراز مدت روی فرد تاثیر می گذارد. در این مورد هم عده ای با انتشار اخبار دروغ سعی در ایجاد تنش و التهاب در کشور داشتند که با آنها هم برخورد خواهد شد.