تحلیلگر ایران زمین تورم زدایی از حرف تا عمل: راهکار های عملی برای مقابله با آن
تفکر غالب در بدنه برنامه ریزان دولتی آن است که از طریق مالیاتهای غیرمستقیم درآمدهای بیشتری کسب نموده و ارزش بدهیهای خود را کاهش میدهند.
بریتانیا، فرانسه و آلمان سازوکار حل اختلاف برجام، معروف به مکانیسم ماشه را فعال کردند.
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری ایران زمین،بنا بر بیانیه صادر شده از سوی سه کشور اروپایی عضو توافق هستهای سال ۲۰۱۵ با ایران، این دولتها در هماهنگی با سرویس روابط خارجی اتحادیه اروپا این تصمیم را گرفتند.
بریتانیا، فرانسه و آلمان در این بیانیه ضمن تاکید بر اینکه این اقدام به معنای همراهی با فشار حداکثری آمریکا بر ضد ایران نیست دلیل فعال سازی این مکانیسم را ادامه کاهش تعهدات ایران در چارچوب توافقنامه وین عنوان کردهاند.
ایران اوایل ماه جاری میلادی از اجرای پنجمین و آخرین مرحله از کاهش تعهدات برجامی خبر داد و تاکید کرد که دیگر به هیچکدام از محدودیتهای تعیین شده در این توافق از جمله میزان غنی سازی، سطح غنی سازی، ذخیره اورانیوم غنی سازی شده و تحقیق و توسعه در این فرایند پایبند نیست.
کشورهای اروپایی طرف این توافق در بیانیه خود استدلال تهران مبنی بر عدول از تعهدات در واکنش به انفعال دیگر طرفها در برقراری امتیازهای تجاری پیش بینی شده در برجام را غیر قابل پذیرش عنوان و تاکید کردهاند که چارهای جز فعال کردن ساز و کار حل اختلاف برجام نداشتهاند.
ایالات متحده آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد که از تصمیم کشورهای اروپایی طرف برجام برای فعال کردن مکانیسم حل اختلافات این توافقنامه استقبال میکند.
برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران در گفتگو با رویترز ضمن تاکید بر این موضع از کشورهای اروپایی خواست که به تلاشهای واشنگتن برای قرار دادن تهران در انزوای دیپلماتیک بپیوندند.
آقای هوک در این خصوص تصریح کرد: «ما از فعال شدن مکانیسم حل اختلافها حمایت میکنیم...آنچه رئیس جمهوری (آمریکا) خواسته این است کشورهای اروپایی از توافق خارج شوند و به دیپلماسی ما برای دستیابی به یک توافق جدید بپیوندند.»
نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران همچنین با تاکید بر اینکه «چیز زیادی از توافق هستهای ایران باقی نمانده» تاکید کرد که کشورش ازهمراهی بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا با تحلیل وارزیابی آمریکا بسیار خوشنود است.
برایان هوک در این گفتگو بار دیگر موضع دونالد ترامپ در خصوص توافق هستهای قدرتهای جهانی با ایران را تکرار کرد و از اروپاییها خواست بیش از گذشته تهران را تحت فشار قرار دهند و از توافق وین خارج شوند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا سال ۲۰۱۸ میلادی توافق هستهای ایران را که در دوران زمامداری باراک اوباما منعقد شده بود به صورت یکجانبه لغو کرد. دولت آمریکا پس از خروج از برجام ضمن بازگرداندن تحریمهای گذشته مجازاتهای جدید و بسیار سنگینی را بر ضد تهران وضع کرد.
تهران نیز در واکنش به این اقدام آمریکا یکسال پس از خروج واشنگتن از برجام، گامهای تدریجی کاهش تعهدات خود را در چارچوب این توافقنامه برداشت و اوایل ماه جاری میلادی نیز اعلام کرد که دیگر در هیچ زمینه به محدودیتهای تعیین شده در برجام پایبند نخواهد بود.
اسرائیل از تصمیم سه کشور اروپایی طرف برجام برای فعال کردن ساز و کار حل اختلافها در چارچوب این توافقنامه استقبال کرد و اروپا را به اجرای فوری این تصمیم فرا خواند.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در یک پیام ویدیویی که در صفحه رسمی وزارت امور خارجه این کشور منتشر شد ضمن تاکید مجدد بر ماهیت غیر صلح آمیز برنامه هستهای ایران از کشورهای غربی خواست که مکانیزم ماشه را فورا در سازمان ملل متحد فعال کنند.
نخست وزیر اسرائیل در این پیام تاکید کرده است که به جمهوری اسلامی ایران هرگز اجازه نخواهد داد به سلاح هستهای دست پیدا کند.
از سوی دیگر آنسا، خبرگزاری رسمی ایتالیا در گزارشی به نقل از سرویسهای اطلاعاتی نظامی اسرائیل نوشت که ایران تا پایان سال جاری میلادی ۴۰ کیلوگرم اورانیوم غنی شده ۹۰ درصدی برای تولید یک بمب اتمی را در اختیار خواهد داشت.
ایران در نخستین واکنش به اقدام کشورهای اروپایی طرف برجام برای فعال کردن ساز و کار حل اختلاف پیش بینی شده در این توافق، اروپا را به آمادگی برای پذیرفتن تبعات این اقدام تهدید کرد.
عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در این خصوص تصریح کرد: «اگر اروپاییها بخواهند از فرآیند حل و فصل اختلافات درکمیسیون مشترک برجام سوء استفاده کنند، باید خود را برای پذیرش تبعات آن آماده کنند.»
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در واکنش به این اقدام کشورهای اروپایی آنرا نشانه ضعف و انفعال آنها در عمل به تعهدات خود در چارچوب برجام توصیف و تاکید کرده است که جمهوری اسلامی روند حل و فصل اختلافات در برجام را از یک سال و اندی پیش با ارسال نامههای رسمی به هماهنگ کننده کمیسیون مشترک برجام آغاز کرده است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران با اشاره به گامهای ایران در کاهش تعهدات برجامی آنرا بخشی از تعهدات گنجانده شده در توافق هستهای وین دانست و تاکید کرد: «متاسفانه در مدت یکسال طرفهای اروپایی برجام به رغم تعهداتی که هم در برجام داشتند و هم صراحتا و به طور رسمی پس از خروج آمریکا از برجام در جلسات کمیسیون مشترک برعهده گرفتند، نتوانستند اقدامی ملموس و جدی برای ایفای تعهدات خود صورت دهند و به همین سبب نیز، کشورمان از مقررات پیش بینی شده در بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام استفاده کرده و اجرای بخشی از تعهدات هسته ای خود را طی پنج گام با فواصل زمانی قابل ملاحظه متوقف کرد.»
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در پایان خطاب به سه کشور اروپایی تاکید کرده است که کشورش به هرگونه «بدعت، سوء نیت و اقدامات غیرسازنده» با قاطعیت پاسخ خواهد داد.
تفکر غالب در بدنه برنامه ریزان دولتی آن است که از طریق مالیاتهای غیرمستقیم درآمدهای بیشتری کسب نموده و ارزش بدهیهای خود را کاهش میدهند.
ربات Chat GPT این روزها سروصدای بسیاری به راه انداخته و بسیاری از علاقهمندان به این حوزه، هر روز مشغول چت کردن با رباتی هستند که با شما حرف میزند، راهنماییتان میکند و حتی کارهایتان را با سرعتی باورنکردی انجام میدهد؛ آن هم تا حدی زیادی رایگان!
شواهد نشان می دهد که یکی از دو دشمن اصلی ایران یعنی آمریکا و اسرائیل در حمله اخیر در اصفهان نقش داشته و در این اقدام، با یکی از دو کشور آذربایجان و اوکراین همکاری کرده است.