هرچمد باکتری ها موجب تقویت انرژی و سیستم بدن شما می شوند اما در صورت وجود عادات بد غذایی عملکرد این باکتری ها دچار مشکل شده و کیفیت زندگی انسان دچار کاهش می گردد.
.jpg)
برخی از مواد غذایی باعث برهم زدن تعادل باکتری های مهم روده و به خطر افتادن این عضو حیاتی بدن می شوند، در ادامه به معرفی این مواد غذایی می پردازیم و مشکلاتی که مصرف این خوراکی ها برای بدن ایجاد می کند را عنوان می کنیم.
گوشت قرمز و غذا های سرخ شده
مصرف منظم گوشت قرمز خطر ابتلا به نقرص را افزایش می دهد و باعث افزایش التهاب در بدن می گردد که در نهایت موجب اختلال در عملکرد روده ها می شود. گوشت قرمز به دلیل دیر هضم بودن نسبت گوشت مرغ و بوقلمون منجر به نفخ و التهاب شکم می شود، استفاده از گوشت قرمز میزان باکتری های مفید روده را کاهش داده و باعث عفونت روده می شود.
غذا های سرخ شده بسیار اعتیاد آور هستند و در درازمدت باعث ایجاد مشکلات وزنی می شوند. در کوتاه مدت نیز با تحریک روده اسید معده را افزایش داده و مشکلاتی از قبیل ریفلاکس ایجاد می کنند، کسانی که به سندروم روده تحریک پذیر، گاستریت و دیگر اختلالات گوارشی مبتلا هستند باید در مصرف این خوراکی ها احتیاط کنند.
غذاهای تند و لبنیات
هرچند لبنیات می توانند مواد مورد نیاز بدن شما را تامین کنند اما افرادی که دچار عدم تحمل لاکتوز هستند باید از استفاده لبنیات خودداری کنند. لاکتوز، چربی و پروتئین های موجود در لبنیات در سلامت روده ها تاثیر مستقیم دارند و میکروبیوم آنها را تغییر می دهند، از سوی دیگر لبنیات پرچرب باعث التهاب و ایجاد مشکلات گوارشی در بدن می شوند.
افرادی که مبتلا به عدم تحمل لاکتوز هستند باید از نوع بدون لاکتوز و پروبیوتیک این محصولات استفاده کنند. فلفل و غذاهای تند خاصیت آنتی اکسیدانی دارند و از آسیب های رادیکالی شما را دور نگه می دارند. با این وجود مصرف بیش از حد خوراکی های تند باعث التهاب در پوشش روده و معده افراد می شود که این روند برای افرادی که دچار مشکلات گوارشی هستند خطرناک است.
ریفلاکس اسید، سوزش سر دل و گاستریت از حکله مشکلاتی هستند که مصرف زیاد غذاهای تند بوجود می آورد.
غذاهای کنسروی یا پردازش شده، قهوه و نوشابه
اغلب مردم نمی دانند که مواد مغذی این خوراکی های کنسرو شده بسیار کم و در عوض مواد افزودنی بسیاری دارند، این مواد افزودنی سلامت روده را تحت تاثیر قرار می دهد و تاثیر منفی در عملکرد آن دارد. این مواد خطر ابتلا به بیماری های متابولیک، سندورم روده تحریک پذیر و بسیاری از سرطان ها را در بدن فرد بوجود می آورد.
نوشیدنی هایی از قبیل قهوه و نوشابه به دلیل کافئین و سودای موجود به کار رفته در تولیدشان باعث التهاب روده می شوند، این نوشیدنی ها به دلیل مقادیر زیادی از شکر و قند موجب اسهال و درد های شدید شکمی می گردند.