تحلیلگر ایران زمین تورم زدایی از حرف تا عمل: راهکار های عملی برای مقابله با آن
تفکر غالب در بدنه برنامه ریزان دولتی آن است که از طریق مالیاتهای غیرمستقیم درآمدهای بیشتری کسب نموده و ارزش بدهیهای خود را کاهش میدهند.
اروپاییها و آمریکاییها به ارتش خود بیش از سایر مؤسسات و نهادهای ملی اعتماد می کنند.
اروپاییها و آمریکاییها به ارتش خود بیش از سایر مؤسسات و نهادهای ملی اعتماد می کنند.اکثریت قریب بهاتفاق هشت کشور حاضر در اروپای غربی که در اواخر سال گذشته توسط مرکز تحقیقاتی پیو (PEW) مورد تحلیل و بررسی قرار گرفتند نشان داد که محبوبیت و اعتماد به ارتش چیزی در حدود ۸۴ درصد در کشور فرانسه و ۶۶ درصد در اسپانیاست. همچنین در یک سؤال تحقیقی مشابه که در اوایل سال جاری در ایالاتمتحده پرسیده شده است بیش از 80% از شهروندان آمریکایی اطمینان خاطر دارند که ارتش در حفظ منافع عمومی نقش ویژهای بر عهده دارد.
سایر مؤسسات و نهادهای دولتی در هر دو سوی اقیانوس اطلس نمرات بسیار کمتری نسبت به ارتش دریافت کرده اند.
بهعنوانمثال، در بین هشت کشور اروپایی که مورد رأیگیری و نظرسنجی مردمی قرار گرفت، تنها 53٪ از مردم به بانکها و مؤسسات مالی اعتماد دارند و البته این حس اعتماد بر اساس هر منطقهای متفاوت است. این موضوع در حالی است که تقریباً نیمی یا بیشتر در 5 کشور اروپایی تنها به بانکها اعتماد دارند و در حدود 18٪ در اسپانیا، 29٪ در ایتالیا و 39٪ در فرانسه نیز چنین عقیدهای داشتند.
نظرسنجی ایالاتمتحده بهطور مشخص در مورد بانکها و مؤسسات مالی سؤالات کلیدی نداشته است. اما در ادامه کاملاً مشخص شد که 45٪ از شهروندان میانسال آمریکایی به رهبران و تجار یا فعالان اقتصادی اعتماد دارند زیرا آنها به نفع مردم کار می کنند. در اروپا و ایالاتمتحده، مقامات منتخب و حتی رسانههای خبری نمراتی به مراتب پایینتر نسبت به بانکها و مدیران تجاری کسب کردند.
در این بین حدود چهار نفر از ده شهروند اروپایی به کارشناسان مرکز گفتند که به پارلمان و رسانه ملی خبری (به ترتیب 43٪ و 41٪) اعتماد دارند. اروپای شمالی مجدداً اعتماد بالاتری را نسبت به این دو نهاد مذکور ابراز داشته است: تقریباً 50% از شهروندانی که در کشورهایی همچون هلند، سوئد، آلمان و دانمارک زندگی میکنند به ما گفتند که به رسانههای خبری و پارلمان خود بسیار اعتماد دارند. نکته قابل توجه در گزارش تهیهشده این است؛ در حالی که تعداد شهروندان بزرگسال انگلیسی نسبت به افرادی که در سایرکشورهای اروپای شمالی زندگی میکنند بیشتر است؛ اما حس اعتماد بسیار پایینی را نسبت به آنان دارند. در این رابطه حدود یکسوم از شهروندان انگلیسی گفتند که به رسانههای خبری (32٪)، مجلس این کشور (36٪) اعتماد دارند. این سطوح از حس اعتماد، بیشتر به آنچه در کشورهای جنوب اروپا همچون فرانسه، اسپانیا و ایتالیا مشاهده میشود شباهت فراوانی دارد.
احساسات آمریکاییها نسبت به رسانههای خبری و مسئولان منتخب بیشتر شبیه به کسانی بود که در بریتانیا و جنوب اروپا بودند. تنها چهار نفر از ده نفر آمریکایی به رسانههای خبری خود اعتماد فراوان دارند و اعتقاد دارندآنها به نفع مردم عمل می کنند و در مقابل فقط یکچهارم از مردم آمریکایی در مورد مقامات منتخب نیز همین نظر را داشتند. در میان کشورهای اروپایی که مورد نظرسنجی قرارگرفته است، اعتماد به پارلمان به شدت با دیدگاه مردم از حزب اصلی کشورشان در خصوص قدرت (یا حزبی که سمت ریاست جمهوری و نخستوزیری را بر عهده دارد) پیوند نزدیکی خورده است.
آنهایی که حزب صاحب قدرت کشور خود را در نظر دارند احتمال بیشتری دارد که به پارلمان ملی خود به عنوان یک نهاد معتمد نگاه کنند. به عنوان مثال ۸۱ درصد از مردم هلند با دیدگاههای مثبت نسبت به نخستوزیر مارک روته از حزب مردمی آزادی و دموکراسی اظهار داشتند که به پارلمان خود اعتماد فراوان دارند درحالیکه تنها ۵۳ درصد از مردم کشور اوضاع را مثبت و مناسب ارزیابی میکنند.
به نظر میرسد یک الگوی هواداری مشابهی در آمریکا پدیدار شده است. گرچه اکثر آمریکاییها به کارشناسان گفتند که به مقامات منتخب اعتماد ندارند اما افراد متمایل به جمهوریخواهان در حدود (۳۶ درصد) نسبت به افراد متمایل به دموکراتها (۱۷ درصد) از حس اعتماد بیشتری برخوردارند. الگوی تهیهشده برای سایر نهادهای ملی نیز بکار گرفتهشده است. اروپاییها با دیدگاههای مطلوبی از حزب صاحب قدرت کشورهای خود، اعتماد بالاتری نسبت به ارتش، رسانههای خبری و حتی بانکها و مؤسسات مالی دارند.
در آمریكا، جمهوریخواهان اعتماد بالاتری به ارتش، تجار یا فعالان اقتصادی دارند اما نسبت به رسانههای خبری اینگونه نیست. در مقابل تنها 16٪ از جمهوریخواهان گفتند که در مقایسه با دیدگاه 58٪ از دموکراتها اطمینان خاطر دارند که رسانهها به نفع مردم عمل خواهند کرد.
منبع : Pew Research Center
ترجمه : گروه مترجمین پایگاه خبری تحلیلی ایران زمین
تفکر غالب در بدنه برنامه ریزان دولتی آن است که از طریق مالیاتهای غیرمستقیم درآمدهای بیشتری کسب نموده و ارزش بدهیهای خود را کاهش میدهند.
ربات Chat GPT این روزها سروصدای بسیاری به راه انداخته و بسیاری از علاقهمندان به این حوزه، هر روز مشغول چت کردن با رباتی هستند که با شما حرف میزند، راهنماییتان میکند و حتی کارهایتان را با سرعتی باورنکردی انجام میدهد؛ آن هم تا حدی زیادی رایگان!
شواهد نشان می دهد که یکی از دو دشمن اصلی ایران یعنی آمریکا و اسرائیل در حمله اخیر در اصفهان نقش داشته و در این اقدام، با یکی از دو کشور آذربایجان و اوکراین همکاری کرده است.