اظهارات مداخله جویانه عربستان سعودی در مورد ایران که در جلسه امروز اعضای کابینه دولت این کشور به ریاست سلمان بن عبدالعزیز در ریاض، مطرح شد، می تواند اختلافات دو کشور را عمیق تر کرده و مسائل حاشیه ای زیادی بوجود بیاورد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ایران زمین و به نقل از شبکه الشرق الاوسط، ریاض با انتشار بیانیه ای، اقدامات ایران در رابطه با برنامه هسته ای و برخورد با آزانس بین المللی انرژی اتمی را فریبکارانه خوانده و از عملکرد ایران انتقاد کرد.کابینه عربستان همچنین از تلاش های آژانس بین المللی انرژی اتمی در خصوص نظارت بر فعالیت های هسته ای ایران قدردانی و تهران را به دلیل توقیف بازرس آژانس و عدم ارائه اطلاعات واقعی به بازرسان آژانس محکوم کرد.
دولت عربستان در این بیانیه تاکید کرد که ایران باید با آژانس همکاری های لازم را انجام داده و به بازرسان آژانس احترام بگذارد.
ریاض در ادامه به امضای توافق نامه ریاض بین دولت مشروع یمن و شورای انتقالی جنوبی اشاره کرد و آن را ستود. سلمان بن عبدالعزیز یکی از حامیان این توافق نامه و محمد بن سلمان ولیعهد عربستان، معاون نخست وزیر و وزیر دفاع در این جلسه حضور داشتند.
عربستان سعودی اعلام کرد که از همه کسانی که به نوعی در جهت برقراری ثبات و آرامش در یمن، فعالیت می کنند تشکر کرده واهالی یمن را به اولویت بندی در مورد منافع ملتشان و مردم دعوت می کند.
در بیانیه مذکور آمده: یمن همچنان به دنبال راه حل های سیاسی برای پایان دادن به مداخلات خارجی در امور داخلی اش و پایان دادن به کودتای حوثی های تحت حمایت ایران است.
وزیر اطلاعات عربستان توافق ریاض را قدمی بزرگ برای حل و فصل مناقشات در منطقه می داند. کابینه این کشور نیز از توافق با مرکز جهانی اقتصاد برای تاسیس مرکز چهارمین انقلاب صنعتی استقبال کرد. این خصوص دولت عربستان در بیانیه ی جداگانه ای گفت: این مرکز فضایی برای ایجاد سازو کار و برنامه های کاربردی چهارمین انقلاب صنعتی را در کشور پادشاهی عربستان فراهم کرده و به اتخاذ فناوری روز در منطقه و جهان کمک خواهد کرد.