آمریکا معافیت های همکاری هسته ای غیرنظامی با ایران را تمدید کرد و به طرف های برجام اجازه می دهد به همکاری ها ادامه دهند.تعلیق این بخش از تحریمها و تمدید آن برای توافق هستهای با ایران "بسیار مهم" به شمار میآید و در صورت لغو این معافیت موجودیت برجام میتواند به خطر بیفتد.
جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید نیز در گفتگو با رسانه ها گفت که این یک "تمدید کوتاه ۹۰ روزه است."
وی افزود: "فکر می کنم بشود گفت هدف ما نظارت بر این فعالیت های هسته ای از نزدیک است."دولت آمریکا این قسمت از تحریمها علیه ایران را از سال ۲۰۱۵ در پی توافق هستهای ایران با کشورهای ۱+۵ به تعلیق درآورده بود.هفته گذشته، رئیس جمهوری آمریکا در جلسهای با حضور مایک پومپئو ، جان بولتن و استیو منوچین وزیر دارایی آمریکا به بررسی این موضوع پرداخته بود. که مایک پومپئو و جان بولتن بسیار سرسختانه به دنبال بازگشت تحریمها بودند اما استیو منوچین وزیر دارایی آمریکا با این تصمیم مخالف است.
دلیل آقای منوچین این بود که اگر تعلیق این بخش از تحریمها علیه ایران تمدید نشود، آمریکا مجبور می شود که شرکتهای روسی، چینی و اروپایی را تحریم و این بر خلاف منافع رژیم آمریکا است.
پس از خروج یک طرفه آمریکا از برجام در سال گذشته ، این کشور تحریمهای وسیعی را علیه ایران به اجرا گذاشت. جمهوری اسلامی ایران نیز اعلام کرد که به صورت مرحله به مرحله از تعهدات برجامی خود می کاهد که تا به امروز در دو مرحله این اقدام را انجام داده است. همچنین این تحریم ها علیه ایران و کاهش تعهدات برجامی از سوی این کشور تنش ها در منطقه خلیج فارس و اب های جنوبی ایران افزایش یافته بطوری پس از به اجرا در آمدن تحریمهای نفتی از سوی آمریکا، سپاه پاسداران نیز یک پهپاد جاسوسی آمریکایی را سرنگون کرد.
این تنش ها حتی فرا تر از برخورد میان ایران و آمریکا رفته و دولت انگلیس نیز یک نفتکش ایرانی را در تنگه جبل الطارق به علت تحریم های اروپایی توقیف کرده و در پاسخ ایران هم یک نفتکش انگلیسی را در خلیج فارس توقیف کرده است.