به گزارش ایران زمین به نقل از تسنیم، سال گذشته ملخ های صحرایی در یک هجوم غافلگیرانه به مناطق جنوبی کشور که مطابق آمار وزارت جهادکشاورزی در 50 سال گذشته بی سابقه بود، خسارت های زیادی به بار آوردند و در پی این حمله 9 استان جنوبی کشور شامل هرمزگان، سیستان و بلوچستان، خوزستان، بوشهر، فارس، کرمان، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی و ایلام گرفتار آفت ملخ شد.
بر اساس این گزارش به دنبال حجوم سال گذشته ملخ ها، محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی طی نامهای به معاون اول رئیس جمهور از هجوم دوباره ملخ ها در زمستان امسال خبر داد و طی هشداری اعلام کرد که سه ماه پایانی امسال نیز با هجوم گسترده ای از ملخ های صحرایی به مناطق مناطق جنوبی کشور مواجه خواهیم شد.
در این نامه با اشاره به پیش بینی فائو در مورد هجوم گسترده آفت ملخ صحرایی به ایران، از این هجوم به سطح وسیعی از مناطق جنوب، جنوب غربی و جنوب شرقی کشور خبر داده شد.

متن این نامه وزیر جهاد کشاوری به رئیس جمهور به شرح زیر است:
«همانگونه که مستحضرید در ماههای پایانی سال گذشته 9 استان جنوبی کشور (هرمزگان، سیستان و بلوچستان، خوزستان، بوشهر، فارس، کرمان، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی و ایلام) با هجوم گسترده آفت ملخ صحرایی روبهرو گردید که طی بیش از 50 سال گذشته بیسابقه بوده است.
در این راستا این وزارت با محوریت سازمان حفظ نباتات کشور، با به کارگیری همه توان، امکانات موجود، اعتبارات تخصیصی و با تکیه بر دانش فنی کارشناسان و متخصصین امر در سطح ملی و استانهای کشور با همکاری استانداران اقدامات لازم را برای مقابله با آفت مذکور به عمل آورد که علاوه بر حفظ امنیت غذایی کشور مورد نقد هم سازمان خواروبار جهانی ملل متحد (فائو) و عهدنامه مبارزه با ملح صحرایی غرب آسیا قرار گرفت.
بنا به گزارشات دریافتی از فائو و هشدارهای صادره، با توجه به شرایط اقلیمی مطلوب برای تکثیر این آفت در کانونهای شمال شرق آفریقا و شبه جزیره عربستان، همچنین هند و پاکستان مجدداً در سه ماه آخر سال جاری، کشور با هجوم گسترده آفت ملخ صحرایی روبرو خواهد شد که طبق بررسیهای کارشناسی سطح وسیعی از مناطق جنوب، جنوب غربی و جنوب شرقی کشور را در بر خواهد گرفت.
پیشبینیها، سطح مبارزه با این آفت را رقمی بالغ بر 100 هزار هکتار اعلام مینماید که بر این اساس لازم است اقدامات لازم برای مقابله با آن به عمل آید تا دستگاههای درگیر اعم از سازمان حفظ نباتات کشور و سازمان جهاد کشاورزی استانهای مورد هجوم با حمایت حداکثری و تأمین تمامی امکانات مورد نیاز، توان گذر از این بحران را داشته باشند.
لذا خواهشمند است دستور فرمایید سازمان برنامه و بودجه کشور، وزارت کشور (سازمان مدیریت بحران) و استانداران در موعد مقرر برای تأمین اعتبار، تجهیزات، امکانات مورد نیاز مبارزه، پشتیبانیهای لازم را به عمل آورند.»