به گزارش سرویس فرهنگ و هنر خبرگزاری ایران زمین، امیرحسین تفرشیپور پس از «این همانی»، دومین آلبوم خود را با نام «زیسته» منتشر کرد. این آلبوم بر اساس مقامات تنبور و موسیقی هورامی آهنگسازی شده است. یکی از ویژگیهای این اثر فارسی این است که تمام اشعار (ترانهها) به زبان فارسی نگاشته شده است.
تفرشیپور در دومین آلبومش خلاف «این همانی» به سراغ کلام فارسی رفته و بر اساس نغمهها و موتیفهای موسیقی تنبور اشعاری به زبان فارسی برای همراهی با «تنبورِ تهران» سروده است.
این آلبوم شامل ۹ قطعه با نامهای «روی»، «از درون»، «بیگاه»، «تا عدم»، «پُرسه»، «واقع»، «کشف»، «شکافت» و «مرگی چنین» است.
در این آلبوم علی رحیمی نوازنده سازهای کوبهای (با نواختن بندیر، دهل، کوزه، دمام، دف، هند درام) و یاسر گرجی، نوازنده سازهای بادی (با نواختن کلارینت، نرمهنای و دودک باس) تفرشیپور ۴۳ ساله را همراهی کردهاند و پیام سوری ضبط، میکس و مسترینگ آلبوم را در استودیو «آوای دلنواز هنر» انجام داده است. از عوامل دیگر پروژه میتوان به این اسامی اشاره کرد: ارژنگ آقاجری (مدیر تولید)، امیر بهاری (مشاروه هنری) و حمید فتحاللهزاده (مدیر اجرایی). طراحی گرافیک هم محصول کار «استودیو مرکزی» است.
«زیسته» به آهنگسازی،خوانندگی، نوازندگی و تنظیم امیرحسین تفرشیپور از امروز به شکل نسخه فیزیکی و مجازی در دسترس علاقمندان است.
شایان ذکر است آلبوم «اینهمانی»، نخستین اثر مستقل «امیرحسین تفرشیپور» به سه زبان کوردی کلهری، هورامی و سورانی تولید شده است. همچنین، خواننده، نوازنده تنبور، آهنگساز و تنظیمکننده این اثر، تفرشیپور است.
این آلبوم، اولین آلبوم امیرحسین تفرشیپور بود که براساس پژوهشهای شخصی او در زمینه موسیقی کوردی و هورامی انجام گرفته است. او که چند سالی از روی علاقه پیرامون موسیقی هورامی در این منطقه مطالعه کرده، در این آلبوم تلاش کرده تا در عین وفاداری به موسیقی محلی این منطقه با استفاده از ترکیب نامتعارف سازها به ادبیات خاصی در بستر این موسیقی دست پیدا کند.
امیرحسین تفرشی پور متولد 1355از سال 1368آموزش موسیقی را با سنتور نزد فرزانه زند آغاز کرد. بعدتر سه تار را با استاد جلال ذوالفنون و استاد مسعود شعاری و تنبور گوران را با استاد علی اکبر مرادی نواخت. او چند سال نیز به فراگیری دوتار شمال خراسان نزد استاد سعید طهرانی زاده پرداخت. از دیگر فعالیتهای او میتوان به برگزاری کنسرتهای متعدد با گروه موسیقی لاوچ به سرپرستی و آهنگسازی علی اکبر مرادی اشاره کرد. همچنین حضور در کنسرتهای متعدد با ارکستر زهی کامه راتا به عنوان سولیست، به رهبری و آهنگسازی کیوان میرهادی زاده. نوازندگی در آلبوم «دوواله» به آهنگسازی علی اکبر مرادی، به عنوان نوازنده حضور داشت و نیز خواننده و نوازنده آلبوم کهنه هواران « کنسرتو تنبور» به آهنگسازی کیوان میرهادی زاده بوده است.