حمید رضا آصفی، سخنگوی سابق وزارت امورخارجه در سخنانی اظهار داشت که باید برای احقاق حق خود مبارزه کنیم.به گزارش ایران زمین ، به نقل از ایسنا، حمیدرضا آصفی با اشاره به حمله به تاسیسات نفتی شرکت آرامکو که متعلق به عربستان سعودی است. بیان داشت بعضی فکر میکنند دخالتهای آل سعود در یمن چندسالی است که اتفاق افتاده است اما دخالت ها حدود 40 سال است که اتفاق می افتد. وی در ادامه گفت که عربستان سعودی در مقابل یک کشور ضعیف مانند یمن کم آوردهاند حال آن که از حمایت ها و پشتیبانی غرب نیز برخوردار است. بنایراین انقدر عاقل هستند که درباره ورود به یک جنگ بزرگ به فکر فرو روند.
آصفی با تاکید بر مبحث برجام و اشاره به سخنانی پیرامون مذاکره مجدد ایران و آمریکا در حاشیه نشست عمومی سازمان ملل متحد، گفت:
ایران وارد یک مذاکرات ۱۴ ساله شد که فراز و فرودهایی هم داشت و طرف مقابل حق ما را تا وقتی که ما قوی نشدیم نداد. بعد از مذاکرات طولانی یک کشور خیلی غیر اخلاقی میز را ترک می کند لذا ما باید برای احقاق حقمان بجنگیم اما به این معنی نیست که حیات و ممات خودمان را به یک کشور خارجی گره بزنیم.
از همان ابتدا به برجام بدبین بودم
آصفی بیان داشت که از همان ابتدا نسبت به برجام بد بین بوده وی خاطرنشان کرد:
من اعتقاد داشتم که این مذاکرات دو سر سود است یعنی اگر تحریمها برداشته شود به سود ما است و اگر برجام هم عملی نشود باز به عنوان یک تجربه گران بها به نفع ما است.
آصفی با اشاره به فرجام بد برجام تاکید کرد که مقصر این وضعیت پیش آمده جمهوری اسلامی ایران نیست بلکه بد اخلاقی بد عهدی اروپاییان و رژیم آمریکا است. کشور های اروپا اگر می خواستند توانایی جلوگیری از اقدامات آمریکا را داشتند اما این کار را نکرد.
روحانی درباره برجام صحبت نکند
آصفی درباره سفر حسن روحانی رئیس جمهور ایران نیز گفت :
اتفاقا خیلی خوب شد که این سفر انجام شد و خیلی خوب است که آقای روحانی مدت کمی آنجا می مانند.
وی به نحوه صدور ویزا برای هیات ایرانی پرداخت و گفت که از همان ابتدا هم مشخص بود که به دلیل رفتار های ترامپ روند صدور ویزا برای تیم ایرانی با تعلل انجام خواهد شد.
آصفی همچنین گفته است که تصور نمیکند مذاکره ای بین ایران و آمریکا در نیویورک صورت بگیرد، مگر اینکه رئیس جمهور آمریکا بسیار پیگیر این ماجرا باشد و به دنبال تیم ایرانی راه بی افتد تا با او دیداری داشته باشند. البته از ترامپ بعید نیست، چرا که مذاکره با ما را دوست دارد. وی همچنین تاکید کرد که در حال حاضر شرایط را برای مذاکره مطلوب نمی بیند زیرا مشخص نیست که رژیم ایالات متحده آمریکا به تعهداتش عمل کند و این مذاکره با آمریکا وجهه ایران را در جهان اسلام پایین می آورد و همچنین منافع ملی ما را تامین نمی کند.